FAKIBABA BARINAĞI..

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

yarali-hayvanlarin-tedavisinde-sigorta-oneris-3760712_oDOHAYKO Genel Sekreteri ve HAYTAP Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık, Şanlıurfa Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki hayvanların açlık çektiğine dair aldıkları bilgi üzerine gerçekleştirdikleri ziyaret ve şu ana kadar yaşananlarla ilgili bilgi verdi.
Çıtırık, “Biliyorsunuz, daha önce bize belediyenin barınağında hayvanların aç kaldığı bilgileri ulaşınca, HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Temsilcileri Timur Ugan ve ‘sevgi emekçileri’ni Şanlıurfa’ya yollamıştık.

Ekibimiz oradaki gönüllüler Zeynep Üstünel, Hakkı Üstünel ve Ezgi Uluç ile birlikte, öncelikle bakım evini ziyaret ederek Veteriner Şahin Apaydın’ın idealist ve özverili çalışmalarını görerek mutlu olmuştu. Fakat hayvanların eleman yetersizliği ve yemek azlığı nedeniyle zor durumda olduğunu görerek de üzülmüştü. Barınakta yaşanan bu durumu öğrenen Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, beni bizzat arayarak, ‘Köpekler için hastanelerden de yemek teminine başladık. Yeni bir eleman görevlendirdik ve yeni yemek kapları alındı.
Ben aç kalırım, onları aç bırakmam.
Veteriner hekimi ve ekibi Adana’ya yolluyoru. Durumu orada incelesin ve burada da en iyisini yapsınlar’ diye söz vermişti” dedi.
Fakıbaba’nın sözünü tuttuğunu ve Veteriner İşleri Müdürü Şahin Apaydın’la beraberindeki heyetin Adana’ya geldiğini açıklayan Çıtırık, “DOHAYKO Genel Merkezi’nde gerçekleşen uzun süreli sohbet ve bilgi alışverişinde, ‘Bir hayvan barınağının ne şekilde inşa edilmesi ve donatılması’ gerektiği konusunda örnekler aktardık ve arkadaşlarımızın çalışmalarını yerinde görmeleri için Ardından Adana Büyükşehir Belediyesi DOHAYKO Hayvan Barınağı’na götürdük.

Barınağı gezen Apaydın, ‘Şanlıurfa’daki barınağımızla ilgili Adana DOHAYKO barınağını örnek alıyoruz. Tüm eksikleri gidermek için mümkün mertebe gayret göstereceğiz. Can dostlarımız için Adana barınağındaki kulübelerden yaptıracağız” diye konuştu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 + one =

Yeniler

Köşe Yazıları