‘‘Felicia’nın ithal markalardan ayrılan en büyük özelliği tazeliği’’

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Pelagos Akvaryum’un kurucusu Murat Gönenbaba, Kedi - Köpek maması üretimiyle önemli bir hamle yaparak Felicia markasını Türk Pet Sektörüne kazandırdı. Gönenbaba Felicia’yı yaşamında önemli bir yere sığdırarak, bu başarının haklı gururunu yaşıyor. Murat Gönenbaba’ya Felicia hakkında bilmeniz gerekenleri sorduk.
Pelagos Akvaryum’un kurucusu Murat Gönenbaba, Kedi – Köpek maması üretimiyle önemli bir hamle yaparak Felicia markasını Türk Pet Sektörüne kazandırdı. Gönenbaba Felicia’yı yaşamında önemli bir yere sığdırarak, bu başarının haklı gururunu yaşıyor.
Murat Gönenbaba’ya Felicia hakkında bilmeniz gerekenleri sorduk.

Kısaca kendinizi ve firmanızı tanıtırmısınız.?

1956 yılında Ankara’da doğdum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. Hayatın bir takım zorluklarını deneyimledikten sonra cam bir fanus içinde başlayan merak, 1989 yılında Pelagos Akvaryum’u kurmamıza vesile oldu diyebilirim. Firmamız, kurulduğu tarihten bugüne dek her zaman çalışkan ve dinamik yapısı ile kendini geliştirerek altyapısı kuvvetli bir firma hüviyeti kazanmıştır. Merter’de 1,200 metrekare showroom mağaza ve idari yönetim kadromuzla birlikte Güneşli’de bulunan 5,500 metrekare operasyon depomuz ve 78 kişilik dev kadrosuyla hizmet vermektedir.

Firmanızın kuruluşundan itibaren pet sektörüyle ilgili sizi en fazla tedirgin eden konular ve sizi en fazla memnun eden konular neler oldu?

Ülkemizde dönemsel olarak yaflanan ciddi ekonomik dalgalanmalar zaman zaman tedirginliğe yol açtı tabii ki. Bunun aksine pet sektörümüzdeki genişleme, özellikle kedi ve köpek grubunda bizleri fazlasıyla memnun etti. Bizler de yatırımlarımızı bu tarafa doğru kaydırarak sektörün yönelimlerine ayak uydurduk.

Kedi-köpek maması üretimine başlarken içerikleri konusunda nasıl çalışmalar yaptınız? İthal mamalarla kıyasladığınızda Felicia’yı bize nasıl anlatırsanız?

Felicia markamızı piyasaya sürmeye karar verdiğimiz zamandan itibaren Ar-Ge departmanımız çalışmalar yapmaya başladı. 1,5 sene süren bu süreçte gerek evcil dostlarımızın beslenme alışkanlıkları gerekse de kullanılacak hammaddelerin sağlıklarına ve gelişimine olan etkilerini değerlendirerek en doğru formülasyon ve hammadde ile üretime başladık. Bunun  neticesinde %100 müşteri memnuniyeti ilkesiyle Felicia markamızın satışını yapmaktayız.

Markamızın üretimini Türkiye’de yapmakla birlikte kritik hammadde ihtiyacımızı yurt dışından karşılıyoruz. Bununla birlikte dünyada markalaşmış ithal markalar gibi kalite standartımız en üst seviyededir. Bizi bu markalardan ayıran ve en büyük özelliğimiz başta ‘‘tazelik’’tir. 

İthal markalarda üretimden en az 3 ay sonra Türkiye’ye gelebilen mamalar tazeliği kaybetmekle beraber uzun raf ömrü olabilmesi sebebi ile koruyucu antioksidan oranı çoğaltılarak üretilmektedir. Bu durumda sevimli dostlarımız için ciddi bir dezavantaj teşkil etmektedir. Bunun yanı sıra uluslararası taşıma, analiz ve gümrük vergileri gibi mecburi maliyetler ile birlikte yüksek distribütör kârları dikkate alındığında ithal markaların fiyatları ile Felicia arasında kalite-fiyat dengesinde ciddi bir uçurum olduğunu görebilirsiniz.

‘‘Dünyada markalaflmıfl ithal markalar gibi kalite standartımız en üst seviyededir. Bizi bu markalardan ayıran ve en büyük özelliğimiz başta ‘‘tazelik’’tir.

———————————  İthal markalarda üretimden en az 3 ay sonra Türkiye’ye gelebilen mamalar tazeliği kaybetmekle beraber uzun raf ömrü olabilmesi sebebi ile koruyucu antioksidan oranı çoğaltılarak üretilmektedir. Bu durumda sevimli dostlarımız için ciddi bir dezavantaj teflkil etmektedir.’’……………………………………………………………………………………..

Felicia’nın tüm ırklar için hazırlanmış çeşitleri var mı? Bununla ilgili bilgi verebilir misiniz?

Felicia Kedi segmentimizde Tavuk-Hamsili Yavru, Tavuk-Hamsili Yetişkin, Kısırlaştırılmış ve Yetişkin Somonlu Kedi mamamız mevcuttur. Köpek segmentimizde ise Küçük Irk Yavru ve Büyük Irk Yavru köpekler için hazırladığımız Kuzu Etli mamamız, Büyük Irk Yetişkin Köpekler için hazırladığımız Kuzu Etli ve Somonlu lezzetlerin yanı sıra Küçük Irk Yetişkin Köpekler için Kuzu Etli mamlarımız mevcuttur.

Felicia’yı diğer yerli ve ithal markalar ile kıyasladığınızda hangi özellikler öne çıkıyor?

Biraz önce bahsettiğim gibi Tazelik ve Kalite-Fiyat dengesi en öne çıkan farklılıklarımız. Bunların yanı sıra ürün formülasyonlarında kullandığımız farklı hammaddelerimiz ile birlikte sevimli dostlarımız için tüy sağlığından güçlü kas yapısına, dışkı koku kontrolünden ağız kokusu önlemeye kadar varan önemli detaylara da dokunarak farklılık yarattık.

Bu yıl 5. Petzoo Türkiye Fuarı’nın Ana Sponsoruydunuz. Fuardaki sunum konseptiniz gerçekten olağanüstüydü. Bu etkinliğe nasıl bir ekip ve nasıl bir çalışma ile hazırlandınız?

Katılmış olduğumuz gerek yurt dışı fuarları gerekse de yerel fuarlarda edindiğimiz tecrübeler doğrultusunda iyi bir ekip çalışması ile birlikte ortaya güzel bir konsept çıktı. Burada emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.  Buradaki başarımızın sırrı iş disiplini ve tecrübedir.

Petzoo Türkiye Fuarı’nı firmanıza ve pet sektörüne katkıları açısından nasıl değerlendirirsiniz? Fuardan ne gibi kazanımlar elde ettiniz?

Öncelikle belirtmek isterim ki fuar kültürü  olmayan bir sektör hiçbir şekilde ileri gidemez. Bu yüzden sektördeki tüm firmaların özellikle üretici ve marka sahibi firmaların bu fuara destek vermeleri çok önemli.  Bu sene fuardan yeteri kadar memnuniyet sağladık. Felicia’nın lansmanı ve anlatımı konusunda bilinçlendirme çalıflmalarımız doğru yerlere ulaştı diye düşünüyorum.

Biraz önce yurt dışı fuarlarındaki tecrübelerinizden bahsettiniz. Markalarınızın ihracatı konusunda ne durumdasınız? Pet sektörü bu konuda hangi seviyede acaba?

Yaklaşık 8 senedir bir çok yurt dışı fuarında kuş yemi markalarımızla başlayan ihracat sürecimiz Felicia markası ile devam etmekte. Bu grubumuza Jungle markamızı da eklemeye çalışıyoruz. Şu an için 14 ülkede ürünlerimiz satılmaktadır.  Amacımız bu sayıyı artırarak yolumuza devam etmek. Bu konuyu gerçekten önemsiyoruz. Para kazanmanın yanı sıra bizi gururlandırıyor. Bu her şeyden önemli. Sektörümüz bu konuda çok gerideydi fakat son birkaç senedir üretici ve marka sahibi firmalarımızın yurt dışı fuarlarına katılması ile birlikte hareketlenmeye başladı. Yeterli olduğunu düşünmüyorum. Umarım ilerleyen zamanda bu hacim  artarak devam eder.

————————— ‘‘Tazelik ve Kalite-Fiyat dengesi en öne çıkan farklılıklarımız. Bunların yanı sıra ürün formülasyonlarında kullandığımız farklı hammaddelerimiz ile birlikte sevimli dostlarımız için tüy sağlığından güçlü kas yapısına, dışkı koku kontrolünden ağız kokusu önlemeye kadar varan önemli detaylara da dokunarak farklılık yarattık.’’……………………………………………………………………………….felicia2…………………………………felicia3

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − eight =

Yeniler

Köşe Yazıları