GELECEĞİN VETERİNERLERİNE MESLEKİ ETIK ANLATILDI…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

veteriner-hekimlerin-calisma-alanlari-is-imkanlariAvdın Veteriner Hekimler Odası, Dünya Veteriner Hekimleri gününü düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutladı. Program kapsamında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)Veteriner Fakultesi’nde son sınıf öğrencilere mesleğe yönelik seminer verildi. 
Hayvancılık alanında her geçen gün artarak devam eden sıkıntıların Veteriner Hekimleri de üzdüğünü belirten Aydın Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, ülke kalkınmasında hayvancılığı öneminden söz ederek, yaşanan sorunların bir an önce çözülmesini beklediklerini ifade etti. 
MESLEĞİN GELECEĞİ ANLATILDI ADÜ Veteriner Fakültesi’nde Veteriner Hekimler Odası, ADÜ ve Aydın Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile son sınıf öğrencilere yönelik düzenlenen Mesleği Geleceği’ adlı seminerde öğrencilere mesleğin geleceği anlatıldı. 
Türkiye’de her geçen artan veteriner fakülteleri ve veteriner hekim sayısına paralel olarak kaliteden düşmesinden dert yanan Uçmaklıoğlu, iyi bir gelecek için öğrencilerin kendilerini iyi yetiştirmesini tavsiye etti. Önümüzdeki günlerde mezun olup mesleğe atılacak olan gençlere etik kurallarının her şeyden önde geldiğini hatırlatan Uçmaklıoğlu, “Mezun olduktan sonra mutlaka meslek örgütlerine üye olun. Aktif faaliyetlere katılın. Mesleki etik çok önemlidir. Mutlaka etik kurallarına uyunuz. Devamlı kendinizi eğitimlerle yenileyin. 
Hizmet içi eğitim seminerlerine katılın. Serbest veteriner hakimliğin yanında, işletmelerde yem fabrikalarında süt, gıda ilaç sektöründe çalışabilirsiniz. Ancak nerde çalışırsanız çalışın meslek hayatınız boyunca bilginin peşinde koşup kendinizi yenilemedikçe başarıya ulaşamazsınız bu nedenle mesleğinizle ilgili sürekli kendiniz yenileyin” diye tavsiyelerde bulundu. 
Aydın Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Hakkı Yaprak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdür Yardımcısı Veteriner Hekim Hasan Ünal Veteriner Hekimi Talip Çetinkaya, ADÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. 1 lasan Eren in de konuşmacı olarak katıldığı seminerde öğrencilere; veteriner hekim istihdam eden kurum ve kuruluşlar, yönetmelikler, evcil hayvanların bakım ve konaklaması gibi çeşitli konularda bilgiler verildi. 
Öğrencilerin sorularının da cevaplandığı seminer, soru cevap bölümünün tamamlanması ile sona erdi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + 6 =

Yeniler

Köşe Yazıları