HAYVAN DOSTU…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

ahsap-kopek-kulubesi005 Sen De Kondur! Öğrenci olarak gelip üç ay kaldığı İstanbul’da sokakların kedilerle dolu olduğunu, fakat çoğunun yatacak bir yuvası bulunmadığını gözlemleyen Friederike Guminski, yağışlardan en az etkilenecek biçimde tahtadan kedi evleri yapmaya ve Kadıköy civarına yerleştirmeye başlamış. “İstanbul olumlu anlamda bana çok şey kattı, ben de arkamda iyi bir şeyler bırakmak istedim” diyor. Gecekondudan yola çıkarak ‘kedikondu’ adını verdiği evlerini tanımak için facebook.com/kedikondu sayfasını takibe alabilirsiniz. İçten ve yaratıcı. 
HAYAT KURTARAN SARMAN Sorunlu çocukluk yıllarının sonu uyuşturucu bağımlılığına uzanan Londralı sokak çalgıcısı James Bovven’ın, hayatını değiştiren sarman sokak kedisi Bob’u anlattığı kitabı son aylarda dünyanın en çok okunan hikâyelerinden biri oldu. Tadına doyulmaz bir edebî haz vaat etmiyorsa da insanı “Hayattaki hiçbir karşılaşma tesadüf değildir” savını hararetle desteklemeye iten, hayvanların insan ruhuna nasıl merhem olabildiğini yansıtan bir kitap. 
Bir çırpıda okunuyor. Hikâyenin gerçek olduğunu, halen bir yerlerde iki ahbap çavuş olarak hayatlarını sürdürdüklerini bilmek de hoş bir duygu. Sokak Kedisi Bob (yazanı James Bowen, çevireni Işıl Karahanoğlu Zaimoğlu, yayınlayanı Yabancı Yayınları) -l “7/1 ‘ TRENDSETTER İSTANBUL 
¦ /”t NİSAN 2013 TEPE PRİME AVENUE’DEN YARDIM HAREKETİ Ankaradaki Tepe Prime Avenue, bünyesindeki restoranlardan çıkan yemek artıklarını üç bin köpeğin yaşamını sürdürmeye çalıştığı Meliha Yılmaz Gölbaşı Barınağına bağışlamak üzere toplamaya karar verdi. Müessese bu davranışıyla örnek olmayı ve katkıların büyümesine öncülük etmeyi hedefliyor. Darısı, İstanbul Kurtköy civarına belediyeler tarafından atılan köpeklerin başına. Koskoca havaalanı, alışveriş merkezi ve dünya kadar konutu bulunan bölgede köpekler açlıktan birbirlerinin ölüsünü yiyor. 
İnanmıyorsanız küçük bir Youtube araştırması yapabilirsiniz. 
Utandıranlar •4 18 Mart’ta Kavacık’taki Hisar Evleri’nin yönetimi, insanlıktan utandıranlar payesini Dileğinin hakkıyla kazandı. Beslenme ve bakımları gönüllülerin kontrolünde bulunan sokak köpekleri sabah tenis kortuna toplandı, üzerlerine asma kilit vuruldu. Güneşin alnında akşam 16.00’ya kadar aç ve susuz tutulan, gönüllülerin tellerin arasından içeri atmaya çalıştığı yiyecekle doyurulan ve kortta birikmiş yağmur sularını içen üçü küpeli dört dünya uysalı köpek, tamamen kanunsuz yapılan du işlemin sonunda ormanın bir Kösesine atılacakları gün gibi aşikâr olduğundan, gönüllülerce belediyeden istenen ekip aracıyla geçici olarak barınağa aldırıldı. Saldırdığı iddia edilen köpekler, ekip aracını tanıyıp paniğe kapılmış olmalarına rağmen uyuşturulmadan ve tasmayla araca alınacak kadar ‘vahşi’ idiler gerçekten. Şu kadarı kanunlarda nettir: Küpeli (kısır ve aşılı demektir) bir köpeğin ısırdığı ispat edilmeaiği sürece alınması, yerinin değiştirilmesi belediyelere dahi yasaktır. Orman arazisinde kaçak olduğu bilinen Hisar Evleri’yle kanunî savaş başlamıştır. ‘İyi’ olan kazansın!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × one =

Yeniler

Köşe Yazıları