İsparta Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıktı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Sokak hayvanları için kentin 14 noktasında yemlikler hazırlandı.
Yemek ve yem fabrikalarından alınan yiyecekler buralara konularak sokak hayvanlarınınbeslenmesi sağlanıyor İSPARTA Belediyesi ve Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Derneği işbirliği yaparak, şehir merkezinde başıboş hayvanları besliyor. 14 ayrı noktada hazırlanan yemlikler yemek fabrikalarından alınan atıklarla dolduruluyor. Meskun mahallere yerleştirilen bu yemliklerden de hayvanlar faydalanıyor. Özellikle kış aylarında aç kalan hayvanlar da bu şekilde beslenmesi yapılmış oluyor.
Sokak Hayvanları Koruma Derneği‘nin belediyeye başvurusu üzerine başlatılan bu çalışmanın kış boyunca devam edeceği bildirildi. İsparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü şehir merkezinde bulunan Yemek fabrikalardaki atıkları toplayarak önceden belirlenmiş ve yemlik olarak düzenlenmiş 14 ayrı noktaya götürerek bu atık gıdaları dağıtıyor. Bu yemliklerden de başıboş hayvanların karnı doyuyor.
Herkes memnun Başıboş Hayvanlar Derneği adına kısa bir konuşma yapan Sezin Sezgin, bu çalışma için belediyeye teşekkür etti ve “İnsan olan herkesin yapacağı bir sorumluluk duygusudur bizim yaptığımız. Bu hayvanların ağzı dili yok. İnsanlara muhtaçlar. Onları itip kakmak yerine yardımcı olmak insanlık görevidir” dedi.
Yemek fabrikası sahibi olan Özgür Tunçbilek ve Mesut Gevrek de çöpe giden yemek atıklarının değerlendirilmesinden memnun olduklarını söyledi. ¦ HASAN ÖZBEK İsparta

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 − 1 =

Yeniler

Köşe Yazıları