İzmir’de ‘Yaşam Alanlarında İnsan ve Hayvan Birlikteliği Çalıştayı’ Düzenlenecek

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ve Mülkiyeliler Birliği İzmir Hayvan Hakları Grubu, 11-12 Haziran tarihleri arasında ‘Yaşam Alanlarında İnsan ve Hayvan Birlikteliği Çalıştayı’ düzenleyecek.

İZMİR – İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ve Mülkiyeliler Birliği İzmir Hayvan Hakları Grubu, bütün canlıların ortak bir ekosistem içerisinde yaşadığı kentlere ilişkin ‘Yaşam Alanlarında İnsan ve Hayvan Birlikteliği Çalıştayı’ düzenleyecek. 11 – 12 Haziran’da İzmir Barosu’nda düzenlenecek çalıştayda, ‘Kentsel ve kırsal alanlarda hayvan hakları’, ‘Hayvanlar için güvenli kentler’ ve ‘Kentsel ve kırsal alanlarda kamu kurumlarının hayvan hakları konusundaki sorumlulukları’ konu başlıkları tartışılacak.

Atölyelerin de yapılacağı çalıştaya ilişkin yapılan açıklamada, “Kentin yaşam alanlarında yalnızca insanları değil, bütün canlılar ortaklaşa bir ekosistem içerisinde varlık göstermektedirler. Dolayısıyla kentsel alandaki parklar, bahçeler, avlular, çatılar, evler, sokaklar insanların mekânı olmasının ötesinde, pek çok canlının da evi. Bu kabul doğrultusunda kentsel habitatın insandan başka hayvanların yaşam koşulları ve ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi öneminden hareketle daha yaşanabilir ve adil bir hayatın inşasının olanaklı olduğunu düşünüyoruz” denildi. (DUVAR)

Kaynak: Gazete Duvar

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + twenty =

Yeniler

Köşe Yazıları