Jumbo muhabbet kuşu özellikleri: Konuşur mu? Cinsiyeti nasıl anlaşılır?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Neşeli tavırları ve güzel sesleriyle dikkat çeken jumbo muhabbet kuşları Türkiye’de en çok beslenen evcil hayvanlar arasında yer alıyor. Rengarenk tüylü jumbo muhabbet kuşlarına Show muhabbet kuşu da deniliyor. Jumbo muhabbet kuşları iyi bir eğitimle bin 500’den fazla kelimeyi öğrenebilir ve adeta sizinle sohbet edebilir. Jumbo muhabbet kuşlarının cinsiyetini belirleyen en önemli faktör gagaları. Eğer jumbo muhabbet kuşu sahiplenmeyi planlıyorsanız, haberimiz tam size göre.

Jumbo muhabbet kuşunun özellikleri

Jumbo muhabbet kuşunun özellikleri

  • Jumbo muhabbet kuşları normal muhabbet kuşlarına çok benzerler ancak esas fark boyutlarıdır. Vücut uzunlukları ortalama 24 santimetre olan jumbo muhabbet kuşları, normal muhabbet kuşlarından daha iridir.
  • Tüyleri daha canlıdır ve başlarındaki ibik de daha fazladır.
  • Jumbo muhabbet kuşları evde beslenmeye en uygun kuşlar arasında yer alıyor.
  • Konuşmayı oldukça seven bu kuşlar iyi bir eğitimle bin 500’den fazla kelime konuşabilir.
  • Jumbo muhabbet kuşları hastalandığı zaman ishal, fazla kaşınma ve tüylerini kabartma gibi belirtiler gösterirler.
  • Jumbo muhabbet kuşları papağan ailesinden geliyor.
Jumbo muhabbet kuşu eğitimi

Jumbo muhabbet kuşu eğitimi

Jumbo muhabbet kuşları özel ilgi ile bin 500’den fazla kelime konuşabilir. Kelimeleri yalnızca duyarak öğrenirler. Ancak jumbo muhabbet kuşlarının konuşma yeteneği cinsiyetine göre değişir. Erkek jumbo muhabbet kuşları dişilere oranla daha fazla kelimeyi öğrenebilir.

Jumbo muhabbet kuşunun konuşma eğitimi, sürekli tekrarlayan kelimelerden geçiyor. Kuşa öğrenmesini istediğiniz kelimeleri düzenli olarak tekrarlamanız gerekiyor. Bu süreçte odada dikkat dağıtıcı diğer seslerin olmamasına özen gösterin.

Jumbo muhabbet kuşu cinsiyeti nasıl anlaşılır?

Jumbo muhabbet kuşu cinsiyeti nasıl anlaşılır?

Jumbo kuşlarının cinsiyetini belirten en baskın özellik kuşların gagası. Erkek jumbo muhabbet kuşunun gagası maviye yakın bir renk, dişi kuşun gagası daha çok pembe rengine yakın olur. Yumurtlama dönemini takip etmek de kuşun cinsiyetini anlamanın bir diğer yolu olarak kabul ediliyor. Yumurtlayan kuş elbette dişi oluyor.

Bir diğer cinsiyet belirleme kriteri ise ötüş şekilleri. Erkek kuşlar daha fazla melodi çıkardığı ve dişi kuşlar tek bir ritmde öter. Ancak bu yöntem cinsiyet belirlemede kesin bir sonuç vermeyebilir.

Jumbo muhabbet kuşu beslenmesi

Yemle beslenen jumbo muhabbet kuşlarının dengeli bir beslenme yapması sağlığı açısından oldukça önemli. Jumbo muhabbet kuşlarının ana besin maddesi ak darı ya da dal darıdır. Bunun yanı sıra; yulaf, havuç, mercimek, muz, arpa, elma, fındık, bezelye, bal kabağı ve susam tohumu da jumbo muhabbet kuşlarının beslenmesinde büyük önem taşıyor.

KAYNAK: posta.com.tr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları