KATILIMCI FİRMA RÖPORTAJLARI – ÇAĞATAY PET FOOD ( Berk Çağatay – Genel Müdür)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

PETZOO Eurasia 2021 Fuarı’nda Pet Haber Gazetesi olarak bazı fuar katılımcılarıyla röportaj gerçekleştirdik. Genel itibarıyla yetkililere firmalarını, gelecek planlarını, yatırımlarını, fuarların sektörümüzdeki önemini ve Türk Pet Sektörünü sorduk.

Çağatay Pet Food Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü’yüm. Çağatay Pet Food olarak 2002 yılından beri kuru kedi köpek maması üretiyoruz. Firmamızın aslında kuruluş tarihi 1982.
1998 yılında kültür balığı yemleriyle üretime başladık. Yani çipura, levrek, alabalık yemleriyle başladık. 2002 senesinde de Türkiye’de ciddi bir boşluğunu gördüğümüz kedi
köpek mamalarını üretmeye başladık. Kedi köpek mamalarımızı genel satış sistemiyle değil, internet üzerinden doğrudan tüketiciye ulaştırıyoruz. Şu anda, ayda yaklaşık 600 bin müşterimize 30 milyon kiloyu aşkın mamayı, doğrudan, aracısız doğrudan evlerine teslim gönderiyoruz. Hala hazırda şu anda 50’nin üzerinde ülkeye ihracatımız var. Avrupa ülkeleri de başta olmak üzere, Kore’den Yeni Zelanda’ya kadar mamalarımızı ihraç ediyoruz.
Tabi ihraç talepleri oldukça arttı. Son dönemde, hem piyasanın hem
sektörün bir büyümesi var. Ayrıca bizim markalarımıza olan bir büyüme var. Bu nedenle Turgutlu’da yeni almış olduğumuz 40 dönümlük arazi üzerinde, mevcut fabrikamızın yaklaşık 4 katı kapasitesinde bir fabrikayı, 30 milyon dolar bir yatırımla 2 sene içinde kurmak gibi bir hedefimiz var.
Türk evcil hayvan sektörünün gelişimi geleceği ile ilgili ne söylemek istersiniz?
Bugün Türkiye’mizde evcil hayvan bakım oranlarımız Avrupa’nın
neredeyse üçte biri seviyesinde. Bu özellikle pandemi döneminde bir artış gösterdi ve artış devam ediyor. Şu anda ülkemizde de, diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ben evcil hayvan bakım oranlarının yakın zamanda artacağına inanıyorum.
Hem yurt içi, hem yurt dişi fuarlarımızın özellikle ihracatımızı artırmamızda, yabancı müşterilerle ve distribütörlerle buluşmamızda çok büyük etkisi var. Öncelikle yurtdışı müşterilerinin ilgisini çekmek ve de ihracatımızı kısa zamanda ciddi noktalara getirmek. Biliyorsunuz ülkemizde ciddi bir cari açık sorunu söz konusu. Cari açığı kapatmakta biz firma olarak ne kadar destek olabilirsek, yaptığımız
işten o kadar gurur duyuyoruz.
Zaten tüketicilerimizin çoğu temizmama.com’u tanıyorlar. Özellikle mamaların üretim tarihlerine dikkat etmelerini rica ederim. Çünkü son kullanma tarihini yazmak tamamen üreticinin inisiyatifinde olan bir durum. O yüzden üretim tarihine daha dikkat ederek mamaları almalarını, özellikle tavsiye edelim.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − eight =

Yeniler

Köşe Yazıları