Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de Kuduz Hastalığının Kontrolü ProA jesi kapsamında sahipli ve sahipsiz kedi ve köpekleri ücretsiz aşılıyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirilen çalışma ile yıl sonuna kadar sahipli ve sahipsiz kedi ve köpeklere kuduz aşısı yapılacak.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık işleri Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürü Abdullah Köse, “Kuduz Hastalığının Kontrolü Projesi” kapsamında Sağlık Daire Başkanlığı bünyesinde kısırlaştırma, tedavi, enjeksiyon, röntgen, ultrasonografi, aşılama, mikroçip uygulaması, paraziter ilaç uygulaması gibi çok çeşitli veterinerlik işlemi yapıldığını söyledi.
Abdullah Köse, veterinerlik hizmetlerinin Kurtuluş Parkı Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi ve Sincan Yatılı Hayvan Hastanesinin yanı sıra teknik donanımlı gezici hayvan kliniği araçlarıyla da hayvanların yaşam alanlarına gidilerek gerçekleştirildiğini anlattı. Büyükşehir Belediyesinin proje kapsamında yürüttüğü çalışma dışında ilçe belediyeleri ile sivil toplum örgütleri adına getirilen hayvanlann da tedavi ve bakımlarının yapıldığını hatırlatan Köse, yıl sonuna kadar mesai saati içerisinde.
Kurtuluş Parkı Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi’ne getirilecek sahipli veya sahipsiz tüm evcil hayvanlara kuduz aşısının ücretsiz olarak yapılacağını söyledi.
Kampanyayla veya Kurtuluş Parkı içerisinde faaliyet gösteren Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi’nde verilen veterinerlik hizmetleri hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler, hafta içi 09.00-16.30 saatleri arasında 433 12 12 ve 433 64 64 numaralı telefonları arayabilirler.
86 BİN 865 ÜCRETSİZ VETERİNERLİK HİZMETİ Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de “Kuduz Hastalığının Kontrolü Projesi” kapsamında 2006 yılından bugüne kadar sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma, aşılama ve paraziter ilaç uygulaması başta olmak üzere değişik türde toplam 86 bin 865 veterinerlik hizmetini ücretsiz olarak gerçekleştirdi.
Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi Sağlık işleri Dairesi Başkanlığınca 6 yılda 22 bin 149 sokak hayvanı kuduza karşı aşılanırken. 9 bin 248 sokak hayvanı kısırlaştırıldı. Bin 269 sokak hayvanın rahatsızlığının belirlenmesi için röntgen, ultrason ve endoskopi gibi teknolojik görüntüleme cihazları kullanıldı, 987 adet laboratuvar hizmeti verildi. Tedavi konusunda ise 22 bin 691 sahipsiz hayvana paraziter ilaç uygulanırken, 3 bin 670 adet hayvana uygulanan aşılar ve geçirdiği operasyonların kayıt alındığı kimlik bilgilerini içeren çiplerin takılması en çok gerçekleştirilen uygulamalar olarak dikkat çekti.
Büyükşehir Belediyesi ayrıca sokak hayvanlarının beslenme, tıbbi malzeme ve ilaç ihtiyaçları için bazı gönüllü hayvan sever kuruluşlara aylık ayni yardımlarda da bulundu.