Kedi ve Köpek Maması, Kuş Yemi ve Evcil Hayvan Ürünlerinde Dikkat Edilecekler

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Evcil hayvan ürünleri sevimli dostunuzun mutluluğu ve sağlığı açısından son derece önemli ürünlerdir.

Hayatımızı paylaştığımız küçük dostlarımızın mutluluğu elbette ki her şeyden kıymetlidir. Bu sebeple evcil hayvan ürünleri alırken titiz davranmakta fayda vardır.

Küçük dostlarımızın sağlığı için bu ürünlerin gerekli şartları karşılaması büyük önem arz eder.Köpek maması, kedi maması, kuş yemleri ve balık yemleri başta olmak üzere evcil hayvan ürünleri alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğine yazımızın devamında detaylıca yer vereceğiz.

Neden Kaliteli Mama ve Yem Kullanılmalı?

Köpek maması, kedi maması, kuş yemi ya da balık yemi küçük dostlarımızın en temel besin kaynaklarıdır. Doğadan uzak olan bu dostlarımızın besin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde karşılamak her hayvansever olarak başlıca görevlerimiz arasındadır.

Onların sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam sürebilmeleri için ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri almak için tek şanslara onlara sunduğumuz yiyeceklerdir. Beslenme düzeninde en temel ürün ise mamalar ve yemlerdir.

Evcil dostumuzun cinsine, yaşına, kilosuna ve sağlık durumuna en uygun mama seçimlerini yapmaya özen göstermek durumundayız. Bu tercihleri yaparken alacağımız mamanın hem orijinalliğinden hem de tazeliğinden emin olmalıyız. Bu iki önemli faktörün bir araya gelebilmesi için ise kedi maması ya da köpek maması alırken güvenilir bir internet sitesinden alışverişlerimizi gerçekleştirmeliyiz.

Kuru Mama mı, Konserve Mama mı?

Kedi besleyenler kuru kedi mamasımı yoksa konserve kedi maması mı kullanmalıyım ikilemine düşerler. Benzer bir şekilde köpek besleyen hayvanseverler de kuru köpek maması mı yoksa konserve köpek mamasımı almalıyım diye çelişki yaşarlar.

Sürekli ve düzenli beslenmede hem kediler hem de köpekler için kuru mama daha sık tercih edilmektedir. Bunun nedeni ise kuru mamaların konserve mamalara oranla daha besleyici ve faydalı olmasıdır. Ayrıca kuru mamalar sevimli dostlarımızın ağız ve diş sağlığı açısından da faydalıdır.

Küçük dostlarımızın iştahlarını açan ve büyük bir keyifle tükettikleri konserve mamalar ise daha ziyade beslenme çeşitliliğini arttırmak ya da ödül olarak tercih edilirler.

Kuş Yemi, Balık Yemi ve Diğer Evcil Hayvan Ürünleri Üzerine Bilinmesi Gerekenler

Doğada her kuşun beslenme biçimi birbirinden farklıdır. Bu durumda en büyük etkenler kuşların yaşadıkları coğrafi konumlar ve yaşam biçimleridir. Evcil dostlarımıza da sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri adına kendi doğal hayatlarına en yakın yemleri sunmayı hedefleriz.

Bu sebeple kuş yemi seçimi yaparken kanatlı dostumuzun cinsi göz önünde bulundurmamız gereken ilk faktör olarak ön plana çıkmaktadır. Bunun yanı sıra ürününün marka güvenilirliği, içeriği besin çeşitliliği, vitamin ve mineral değerleri, doğallığı ve tazeliği dikkat etmemiz gereken diğer hususlar olarak ön plana çıkar.

Balık yemi seçerken de benzer kriterler ön plana çıkar. Yemin tazeliği, markanın güvenilirliği ve balığınızın cinsine uygunluğu ilk planda dikkat edilmesi gereken hususlar olarak ön plana çıkar. Ayrıca balık vitamin ve mineral desteği de hassas olmanız gereken bir diğer konudur.

Kaynakça:https://www.habergazetesi.com.tr/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − 10 =

Yeniler

Köşe Yazıları