Kürk Bir Kadın Paltosu Değildir.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Hayvan hakları aktivistleri, bugün yapılacak Kürk ve Deri Fuarı’nda protestoda bulunacak.
‘Kürk, bir kadın paltosu değildir’ ELİF İNCE /İSTANBUL Bugün TÜYAP Kürk ve Deri Fuarı’nda gerçekleşecek protesto öncesinde hayvan hakları aktivistleriyle buluştuk.

Aktivistler Türkiye’de 262 milyon dolarlık kürk sektörünün iç yüzünü anlattı. Eylemin çağrıcıları arasında ‘Kürke Hayır Platformu’, ‘yeryüzüne Özgürlük Derneği’ ve deri fabrikalarının Ergene Nehri’ni nasıl kirlettiğini gündeme getirecek olan ‘Ergene İnisiyatifi’ de var.

Fuar protestosu, eylemlerinden sadece biri. Gündemlerinde et-süt endüstrisi, hayvan kullanan tıp-kozmetik deneyleri, petshoplar, sirkler, yunus parkları da var. Örneğin bugünkü protestoya katılacak ‘Bağımsız Hayvan Özgürlükçüleri’ grubu her gün farklı bir ‘hedefi internetten eleştiri yağmuruna tutuyor. Son ‘kurbanlar’ arasında avlanmaya özendiren YabanTV, Portakal Kültür ve Sanat Evi’ndeki doldurulmuş hayvanlı Damien Hirst sergisi ve Prada’da kürk denerken görülen Hülya Avşar var… Aktivistler zulmugoruntule.wordpress.com adında bir de site kurmuş. Hülya Avşar’dan bahsederken kürkü ‘Kadın paltosu’ ile bağdaştırmamak gerektiğinden bahsediyorlar: “Artık kürk çok ucuzladı. O kadar ucuz ki ‘Gerçek değildir’ diyor alıyorsunuz. Oysa kapüşonunuzun da anahtarlığınızın ucunda da büyük ihtimalle gerçek kürk var.
Türkiye’de de kürk üretimi artıyor.
Birçok yerde şinşilla çiftlikleri açılıyor. Türkiye’de 8-10 yıldır şinşilla yetiştiriliyor ve böyle 500 kadar İşletme var. {elif İnce/İstanbul)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 3 =

Yeniler

Köşe Yazıları