M. Onur CANSEVEN ile Chipolo Hakkında Merak Ettiklerinizi Konuştuk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

– Chipolo nedir? Hangi fikirle ortaya çıktı? Biraz açıklar mısınız?

Amerika’da yapılan bazı araştırmalara göre bir insanın günde ortalama 30 dakikasını kayıp eşya aramaya ayırdığı belirlenmiş. Bu insan ömründe yaklaşık 1 yıla denk geliyor. Yani çok daha üretken işler yapabileceğiniz veya kendiniz için kullanabileceğiniz bir süreyi eşya aramaya harcamak durumunda kalabiliyorsunuz.

Chipolo’yu kısaca bir bluetooh izleyici olarak tanımlayabiliriz. Kişisel eşyalarınıza ekleyebileceğiniz ve bluetooth kullanarak telefonunuza bağlanabileceğiniz küçük bir akıllı cihaz. Eşyalarınızı takip etmenize veya kaybolduğunda onları zil sesiyle ve harita üzerinden bulmanıza yardımcı oluyor. Genellikle ev/araba anahtarları, cep telefonları, cüzdanlar, çantalar, TV kumandaları, çocuklarınızın eşyaları / kıyafetleri / montları ve küçük evcil hayvanlarınızı bulmak için kullanılıyor.

Teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle birlikte çevremizde bizi uyaran şeyler artıyor. Tüm dünyada insanlar ciddi bir şekilde çok fazla şeyle ilgilendikleri için, unutkanlıklar da artıyor. Chipolo da hayatlarımızın doğal akışı içerisindeki unutkanlıklarımıza karşı, değer verdiğimiz eşyaları kaybetmemeye yönelik pratik bir çözüm arayışıyla ortaya çıkıyor. Aklınıza gelebilecek, hayal edebileceğiniz her eşya veya canlıyla birlikte kullanabiliyorsunuz. Böylece kaybolma ihtimaline karşı bir önlem alarak, sevdiğimiz şeyleri koruyor ve mümkün olduğunca çabuk bir şekilde ve kolayca bulunmasına yardımcı oluyor.

– Chipolo nasıl çalışıyor? Evcil hayvanların kullanımına yönelik nasıl kolaylıklar sağlıyor?

Chipolo cihazını herhangi bir eşyanıza veya evcil hayvanınıza taktıktan sonra, telefonunuza yükleyeceğiniz uygulama ile çalışıyor. Bu uygulama üzerinden kaybettiğiniz şeyi düğmeye basarak zil sesini takip ederek bulmanıza yarar. Ayrıca cihaz ve telefonunuz bağlantı aralığının dışında olduğunda ise, telefonunuzdaki uygulama, izleme etiketinin bir haritaya bağlı olduğu son konumu gösteriyor. Bu sayede de evcil hayvanlarınız belirli bir menzilin dışına çıktığında veya bir yere saklandığında tasmalarına taktığınız Chipolo sayesinde nerede olduklarını bulmanıza yardımcı oluyor. Bunlara ek olarak 2019 itibariyle Chipolo’larınızın üstüne yazdırcağınız yazılar sayesinde, Chipolo’yu künye olarak da kullanabilirsiniz.

– Pet sektöründe teknoloji yatırımları hakkında neler düşünüyorsunuz? Dünya ile kıyasladığınızda Türkiye için neler söyleyebilirsiniz?

Türkiye’deki pet sektörünü düşündüğümüzde son yıllarda belirgin bir şekilde evcil hayvanlar için yapılan harcamalarda artış olduğunu görüyoruz. İnsanlar hem evcil hayvanlar hem de sokak hayvanları konusunda gün geçtikçe daha duyarlı hale gelmeye başladı. Bu da sevindirici bir gelişme. Gelişmiş dünya ülkeleriyle kıyasladığımızda tabii ki yine geride kalıyoruz ama farkındalığımızın ve duyarlılığımızın artıyor olması beni heyecanlandırıyor.

– Chipolo için yeni bir geliştirme düşünüyor musunuz? Bir sonraki adımınız nedir?

2019 yılında Chipolo’da çok güzel gelişmeler olacak. Yeni ürünlerimiz ve farklı modellerimizle kaybolan eşyalarınızı bulmak için adımlar atmaya devam edeceğiz. Örneğin yeni LTE teknolojisi içeren Chipolo GO ürünlerinin lasmanını Türkiye dahil tüm dünyada gerçekleştireceğiz. Ayrıca sosyal sorumlulukla ilgili çalışmalarımız için de bizi takip etmeye devam edin.

– Chipolo hangi evcil hayvanlar için kullanılabilir? Siz ne tavsiye edersiniz?

Chipolo’yu kedileriniz, köpekleriniz veya evinizde beslediğiniz tüm evcil hayvanlarınızla birlikte, evcil hayvanlarınızın tasmalarına veya kıfayetlerine takarak kullanabilirsiniz.

– Pet sektörü için yeni bir ürün projeniz mevcut mu, bu konuda planlarınız var mı, biraz bahseder misiniz?

Chipolo niş bir ürün. Pet sektörü için bu yıl içerisinde vereceğimiz yepyeni bir Chipolo modeli olacak. Bu yeni ürünün de hayvanseverler tarafından çok sevileceğini düşünüyoruz.

– Ürünüzü satın almak istesek hangi mecralardan alabiliriz? Evcil hayvan mağazalarının raflarında bulabilir miyiz?

Chipolo’yu şu anda sadece Chipolo’nun web sitesi üzerinden satın alabiliyorsunuz. Fakat yakın dönemde evcil hayvan mağazaları ve elektronik marketlerden de satın alabileceksiniz.

– Bayilik vermeyi düşünüyor musunuz, bu konuda planlarınız nedir?

Ekim 2018 Chipolo Türkiye lansmanından sonra bayilik anlamında çok fazla talep almaktayız. Tüm başvurular detaylı bir şekilde incelenmekte olup, 2019 ilk çeyrek döneminde bayilikler verilmeye başlanacaktır.

– Ürününüzün tanıtımı ile ilgili ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Ürünümüzün tanıtımı ile ilgili sosyal medyada çalışmalarımız var. Ayrıca dijital medya, influencer marketing ve pr çalışmalarımızla birlikte ilerliyoruz. AP Sports takımının sponsoruyuz. Dijital oyunlarla iş birliklerinde bulunuyoruz. Evcil hayvan ve teknoloji fuarları gibi farklı etkinliklerde de yer alarak ürünün bilinirliği konusunda farkındalık yaratmaya devam ediyoruz.

– Son olarak sizin okurlarımıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Eşyalarınızı bulmanın “en akıllı yolu” sloganıyla yola çıkan ve tüm dünyada 200’den fazla ülkede, iki milyondan fazla kişi tarafından kullanılan ve günlük 50.000 kayıp eşyanın yerini tespit eden Chipolo ile;

  • Eşya kaybetme paniğine bir son vermek: Kaybetme korkusuyla telaş yaşamaya böylece bir son verebilirsiniz.
  • Eşyayı ararken oluşan zaman kaybını önlemek: Vaktimiz değerli. Sürekli kaybolan bir eşya için harcanan zaman ve enerjiyi çok daha verimli bir şekilde kullanabiliriz.
  • Çalınma olaylarının önüne geçmek: Harita uygulaması yeri değişen eşyalarınızın da konum tespitini sağladığından içiniz daha rahat olabilir.
  • Evcil hayvanların takibini kolaylaştırmak: Özellikle bazı oyuncu kedi ve köpekler evin içinde saklanmaya veya açık kapı gördüklerinde oynamak için kaçmaya bayılıyorlar. Sevimli dostlarımızı saklandıkları yerden bulmak için ideal bir aygıt.
  • Park ettiğiniz araçlarınızın yerini bulmak: Bazen arabanızı veya bisikletinizi bıraktığınız yeri unutabilir ve kaybetmiş gibi telaş yaşayabilirsiniz. Chipolo ile bunu dert etmenize gerek kalmayabilir.

Chipolo’yu daha yakından tanımak için Instagram hesaplarını(@chipolo_tr) takibe alabilir ve #kaybetmeyenlerkulubü hashtag’i altında kullanıcı paylaşımlarını görebilirsiniz.

Daha fazla detay için www.chipolo.com.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − sixteen =

Yeniler

Köşe Yazıları