Mikroçip nedir ve niçin kullanılır? Hayvanlara mikroçip uygulaması nasıl yapılır?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimler Birliği tarafından imzalanan protokol sonucu evcil hayvanlara 2022 yıl sonuna kadar mikroçip zorunluluğu getirildi. Kedi, köpek ve gelinciklere takılacak mikroçip. Evcil hayvan sahipleri tarafından araştırma konusu oldu. Peki mikroçip nedir ve niçin kullanılır? Hayvanlara mikroçip uygulaması nasıl yapılır?

Hayvanseverler ve evcil hayvan sahipleri tarafından son günlerde en çok araştırılan mikroçip uygulaması yürürlüğe girdi. Mikroçip nedir ve niçin kullanılır? sorusu ile çok karşılaşıyoruz. Özellikle son dönemlerde yaşanan köpek saldırıları karşısında vatandaşlar mikroçip uygulamasını araştırmaya başladı. Veteriner hekimler tarafından yapılan işlem, hayvanlara mikroçip uygulaması nasıl yapılır? sorusunu da beraberinde getirdi. Gelin hepsine tek tek bakalım…

MİKROÇİP NEDİR VE NİÇİN KULLANILIR?

Kalıcı bir elektronik tanımlama yöntemi olarak ifade edilen “mikroçip nedir?” açıklayalım. Uygulama pirinç tanesi büyüklüğünde çiplerle evcil hayvanın kürek kemiği arasındaki bölgede deri altına enjekte edilerek yapılıyor. Köpeğinizin ya da kediniz hiçbir acı çekmeden işlem kısa sürede bitiyor. Uygulamadan sonra hayvanlar günlük yaşamına anında dönebiliyor. Peki mikroçip niçin kullanılır? Gelin şimdi de bu konuya bakalım.

Evcil hayvanların sokaklara terk edilmesinin önüne ket vuran uygulama, herhangi bir kayıp ya da hayvan saldırısı karşısında vatandaşların tedbiri oluyor. Mikroçip işlemi ile birlikte her evcil hayvanın kendine özel bir kodu bulunuyor. Bu kod sayesinde çalınan hayvanlar bulunabiliyor, hayvan hastalıkları kontrol altına alınabiliyor. Hayvanseverler tarafından desteklenen çip uygulaması, bir kayıp durumunda veterinerler, belediyeler ya da barınaklar tarafından taranıp tespit edilebiliyor.

HAYVANLARA MİKROÇİP UYGULAMASI NASIL YAPILIR?

Her yıl sahipleri tarafından birçok hayvan terk ediliyor ya da kayboluyor. Kısa sürede hayvanların bulunmasına yardım eden mikroçip uygulaması nasıl yapılır? anlatalım. Veteriner hekimler tarafından yapılan işlem evcil hayvanınızı bayıltmadan gerçekleşiyor. hayvanın kürek kemiği arasındaki boşluğa iğne yardımıyla çip enjekte ediliyor. Hiçbir canı yanmayan hayvan kısa sürede ayağa kalkıyor. İçerisine numara yerleştirilen çipler sisteme işleniyor. Hayvan sahibinin ismi, adresi, telefon numarası ve veterinerinin kim olduğu sistemde gözüküyor. Hayvanın eşgali, cinsiyeti, ırkı ve yaşı gibi birçok detaylara çip sayesinde ulaşılıyor.

Kaynak: https://www.haberler.com/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 5 =

Yeniler

Köşe Yazıları