Son günlerde havaların soğumasıyla yüzeyinin büyük bölümü donan Çıldır Gölü sahilindeki balık lokantasının müdavim kedileri Mırmır ile Mira gölün maskotu haline geldi. 4 yıl önce sahiplenilen Mırmır ve Mira ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.
Ardahan-Kars sınırında yer alan Çıldır Gölü, her mevsim ortaya çıkan doÄŸal güzelliÄŸi ve buz üstünde yapılan atlı kızak gezintileriyle ziyaretçilerini cezbediyor. Kışın yüzeyindeki buzlar kırılarak Eskimo usulü balıkçılık yapılmasıyla da ilgi çeken gölün maskotları Mırmır ile Mira da Çıldır’a renk katıyor.
4 yıl önce sahiplendiler
Balık lokantası sahibi Atalay Uzunkaya tarafından 4 yıl önce sahiplenilen sevimli kediler, kış mevsiminde donan Çıldır Gölü’nü görmeye gelenlere eÅŸlik ederek göl üzerinde gezmenin keyfini sürüyor.
Uzunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mırmır ile Mira’nın son yıllarda Çıldır Gölü’nde büyük ilgi gördüğünü söyledi.
“Gelenler sürekli onları soruyor”
Bölgeye gelenlerin sevimli kedilerle yakından ilgilendiÄŸini ifade eden Uzunkaya, “Göl donmaya baÅŸladığında Mırmır ve Mira ziyaretçilerle buz üstünde tur atmanın keyfini çıkarıyor. Bu da insanların ilgisini çekiyor, hoÅŸuna gidiyor. Buraya bir daha gelenler sürekli onları soruyor” diye konuÅŸtu.