Mırmır ve Mira, Çıldır Gölü’nün maskotu oldu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Son günlerde havaların soğumasıyla yüzeyinin büyük bölümü donan Çıldır Gölü sahilindeki balık lokantasının müdavim kedileri Mırmır ile Mira gölün maskotu haline geldi. 4 yıl önce sahiplenilen Mırmır ve Mira ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

"Gelenler sürekli onları soruyor"

Ardahan-Kars sınırında yer alan Çıldır Gölü, her mevsim ortaya çıkan doğal güzelliği ve buz üstünde yapılan atlı kızak gezintileriyle ziyaretçilerini cezbediyor. Kışın yüzeyindeki buzlar kırılarak Eskimo usulü balıkçılık yapılmasıyla da ilgi çeken gölün maskotları Mırmır ile Mira da Çıldır’a renk katıyor.

4 yıl önce sahiplendiler
Balık lokantası sahibi Atalay Uzunkaya tarafından 4 yıl önce sahiplenilen sevimli kediler, kış mevsiminde donan Çıldır Gölü’nü görmeye gelenlere eşlik ederek göl üzerinde gezmenin keyfini sürüyor.

Uzunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mırmır ile Mira’nın son yıllarda Çıldır Gölü’nde büyük ilgi gördüğünü söyledi.

4 yıl önce sahiplendiler

“Gelenler sürekli onları soruyor”
Bölgeye gelenlerin sevimli kedilerle yakından ilgilendiğini ifade eden Uzunkaya, “Göl donmaya başladığında Mırmır ve Mira ziyaretçilerle buz üstünde tur atmanın keyfini çıkarıyor. Bu da insanların ilgisini çekiyor, hoşuna gidiyor. Buraya bir daha gelenler sürekli onları soruyor” diye konuştu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + two =

Yeniler

Köşe Yazıları