ODTÜ’de hayvanlara kötü muamele öğrencileri üzdü…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

659ea2a2446f96e6abab2eed4daf8029_1270728923 (1)Hayvanlara eziyete tepki Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs kampüsünde yaşayan kedi ve köpeklerin, kötü muameleyle toplandığını savunan öğrenciler ve Sevimli Dostlar Derneği, uygulamaya tepkisi gösterdi. 
Hayvanlara işkence yapıldığını belirten öğrenciler, okul idaresinin iplerle hayvanları sürükleyerek, ağlamalarına kulak asmadan toplattığını ve toplanan kedi Köpeklerin uzak tarlalara bırakıldığını savundu. 
Sevimli Dostlar Derneği Başkanı Oya Demirsöz de okulda yaşananlara tepki gösterdi ve okul idaresinin önlem almasını istedi. 
Demirsöz, öğrencilerin okulda yaşananları kendisini arayarak anlattığını ve yardım istediğini belirterek, kendisinin de idari işler sorumlusuyla görüştüğünü ancak uygulamanın değişmediğini söyledi. 
Öğrencilerin okul içinde beslediği evcil hayvanların kalmasını istediğini ve imza kampanyası başlattığını belirten, Oya Demirsöz, DAÜ’de olduğu gibi ODTÜ’nün de kısırlaştırıp bırakarak hayvanların serbestçe yaşamını devam ettirmelerini sağlamasını istedi. 
Demirsöz, ODTÜ’de hayvanlara kötü muameleyi kınayarak “Hayvanlar da doğanın bir parçasıdır ve onların yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı olmak biz insanoğlunun asli görevi ve sorumluluğudur” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir Yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 1 =

Yeniler

Köşe Yazıları