ODTÜ’de hayvanlara kötü muamele öğrencileri üzdü…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

659ea2a2446f96e6abab2eed4daf8029_1270728923 (1)Hayvanlara eziyete tepki Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs kampüsünde yaşayan kedi ve köpeklerin, kötü muameleyle toplandığını savunan öğrenciler ve Sevimli Dostlar Derneği, uygulamaya tepkisi gösterdi. 
Hayvanlara işkence yapıldığını belirten öğrenciler, okul idaresinin iplerle hayvanları sürükleyerek, ağlamalarına kulak asmadan toplattığını ve toplanan kedi Köpeklerin uzak tarlalara bırakıldığını savundu. 
Sevimli Dostlar Derneği Başkanı Oya Demirsöz de okulda yaşananlara tepki gösterdi ve okul idaresinin önlem almasını istedi. 
Demirsöz, öğrencilerin okulda yaşananları kendisini arayarak anlattığını ve yardım istediğini belirterek, kendisinin de idari işler sorumlusuyla görüştüğünü ancak uygulamanın değişmediğini söyledi. 
Öğrencilerin okul içinde beslediÄŸi evcil hayvanların kalmasını istediÄŸini ve imza kampanyası baÅŸlattığını belirten, Oya Demirsöz, DAÜ’de olduÄŸu gibi ODTÜ’nün de kısırlaÅŸtırıp bırakarak hayvanların serbestçe yaÅŸamını devam ettirmelerini saÄŸlamasını istedi. 
Demirsöz, ODTÜ’de hayvanlara kötü muameleyi kınayarak “Hayvanlar da doÄŸanın bir parçasıdır ve onların yaÅŸamlarını sürdürmelerine yardımcı olmak biz insanoÄŸlunun asli görevi ve sorumluluÄŸudur” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Yeniler

Köşe Yazıları