Onların dili olsa söyleyecekleri çok

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

İnsan eliyle yapılan tahribat nesillerini hızla tüketiyor.  Gözlerindeki çaresizlik ifadesi ‘Bir konuşsak’ der gibi..

İNSAN eliyle doğaya yapılan tahribat en çok da odoğanın kanunlarıyla yaşayan hayvan dostlarımızı etkiliyor. Önce Kenya’dan yani safarinin doğduğu ülkeden sonra Endonezya’dan düşündüren haberler ve fotoğraf kareleri düştü ajanslara dün.

20 YILDA ŞOK AZALMA

orangutanKenya’da Ewaso Lion Project isimli bir hayvan koruma derneğinin açıkladığı rakamlara göre son 20 yılda Afrika aslanlarının ülkedeki nüfusu yüzde 50 oranında düştü. Afrika ülkelerinde bu oranın yüzde 85’e vardığı yerler var.Çoğunun ölüm nedenleri insanoğlunun evcil hayvanlarına saldırmasını önlemek için onları öldürmeleri. aslanÖzellikle ilkel kabilelerde aslan öldürmek yiğitlikten sayılıyormuş. Uzmanlar uyarıyor: Afrika aslanlarının nesli böyle giderse önümüzdeki 50 yılda tükenecek. Bir diğer üzücü haberde Endonezya’dan. Fotoğraf karelerinde kendi doğal ortamlarında yaşaması gereken bu orangutanlar ne acıdır ki artık turistik etkinlik malzemesi olacak kadar az sayıda.

YAŞAM ALANLARI BİTTİ

Borneo ve Sumatra’da yaşayan orangutanların nesli tarım alanları açılması için yaşadıkları doğal ortamla gördüğümüz aslında  insan eliyle yok edilmesi madencilik çalışmaları çıkan orman yangınları odunculuk nedeniyle ağaç sayısının azaltılması ve ormanların yok edilmesi gibi nedenlerle giderek tükeniyor. Endonezya’nın Borneo adasında bulunan Tanjung Ulusal Parkı doğal ortamlarında ölümle burun buruna gelen orangutanların sığınacağı yer olmuş.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − 3 =

Yeniler

Köşe Yazıları