Park Takozlarını Yastık Yapan Kediler

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Japonya’dan bir Twitter kullanıcısı, kedilerin park alanlarındaki takozları yastık olarak kullandığını fark etti. O anları fotoğraflayan kullanıcının paylaşımının altına gelen fotoğraflar, kedilerin aslında bu takozları ne kadar sevdiğini ortaya çıkardı. Uzmanlar ise bu konuya bir açıklık getirdi.

Japonya’dan Ijnaoba1927 isimli bir Twitter kullanıcısı, park alanlarındaki takozları sokak kedilerinin yastık olarak kullandığını fark etti. Kedilerin fotoğraflarını çekti ve sosyal medya hesabından yayınladı.

Fotoğrafları, 1 milyondan fazla beğeni ve 268 binden fazla retweet ve yorum alan bir konuya dönüştü.

(Fotoğraflar: Twitter/@ijnaoba1927)

Paylaşımı görenler, takozları yastık olarak kullanan diğer kedilerin fotoğraflarını paylaştılar. Ortaya birbirinden eğlenceli görüntüler çıktı.

Kediler neden park takozlarına yatıyor?

Kediler neden park takozlarına yatıyor?

BoredPanda’ya konuşan Kedi Davranış Uzmanı Ingrid Johnson, “Tıpkı insanlar gibi kediler de konfor arıyor. O ortam kafalarını dinlendirmek için kolay bir yöntem. Onlara daha rahat ve yumuşak bir alan verseniz bile park takozlarını seçeceklerine bahse girebilirim” dedi.

Bunun nedenini ise şöyle açıkladı: Kediler ısıyı ve güneşi sever. Beton genellikle ısınır ve güneşlenmek için güzel ve sıcak bir yer sağlar.

Johnson, kedilerin hangi pozisyonlarda daha rahat edeceklerini ise duruma ve ortama bağlı olarak değerlendiriyor.

Kediler gerçekten rahat, konforlu ve güvenli hissettiklerinde en rahat pozisyonu alacaklardır. Örneğin göbekleri açık bir şekilde uyumaları tamamen savunmasız bir durum ve yalnızca kedilerini güvende hissettikleri zaman bu şekilde yatarlar.

Kafasını park takozuna yaslayan bir kedinin ne kadar rahat olduğu ve ne kadar dinleyebileceği o bölgedeki tehdit unsurlarına bağlı.

KAYNAK: posta.com.tr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları