Peterbald Kedilerinin Özellikleri ve Bakımı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Peterbald kedisinin bakımı nasıl olmalı? Özellikleri nelerdir? Peterbald kedisinin fiyatı ne kadar ve ne kadar yaşarlar? Tüysüz bir kedi ırkı olan Peterbaldlar hakkında tüm merak edilenler haberimizde.

Anavatanı Rusya olan Peterbald kedilerin,n en önemli özelliği pürüzsüz bir görünüme sahip olmasıdır. Bu kedilerin Siyam, Oriental Shorthair ve Sphynx kedilerinin çiftleşmesi sonucunda meydana geldiği düşünülmektedir.
Oldukça az sayıda bulunan Peterbald kedileri, Dünyanın en pahalı kedi ırklarındandır. Diğer kedilere göre oldukça farklı görünüşe sahip olan bu kedilerin hiç tüyleri yoktur, kulakları ise sivri ve büyüktür. Nesneleri kavrayabilmek için kullandıkları oval pençeleri vardır. Genel olarak renkleri gri ve tendir.
PETERBALD KEDİLERİNİN KİŞİLİĞİ
Sakin, sevecen ve sessiz tavırları ile ön plana çıkan Peterbald kedisi oldukça meraklı bir tür olarak bilinmektedir. Çevresinde olup biten her şeye müdahale etmek isteyen bu tür son derece akıllı bir kişiliğe sahiptir. Ayrıca adeta bir köpek gibi sahibi ile oldukça kuvvetli bağ kurabildiği de bilinmektedir. Yalnız bırakılmaktan hoşlanmazlar bu nedenle her daim yanında bir kişinin kalması daha doğru olmaktadır. Ayrıca Peterbald sahibi ve güvendiği diğer aile fertleri ile birlikte uyumaktan da mutlu olmaktadır.
PETERBALD KEDİLERİNİN BAKIMI
Tüyleri olmayan Peterbald kedilerinin ciltleri oldukça hassastır. Bu yüzden fazla sıcağa ve soğuğa maruz bırakılmamaları gerekir. Peterbaldlar ılık suyla yıkanabilir. Uzun beyaz bıyıklara sahip olan bu kedilerin diş bakımları da önemlidir.
Her kedide olması gerektiği gibi Peterbald bakımında da mama, kum ve su kabı temizliği önemlidir. Günlük kullandıkları malzemeler kimyasal madde kullanılmadan yıkanarak temizlenmelidir.
Tüy bakımı kadar tırnak bakımının da oldukça önemli olduğu Peterbald kedinizin tırnaklarını kedi kuaförü yada veteriner kliniğinde kesim uygulamaları yaptırmanız gerekmektedir.
PETERBALD KEDİLERİNİN FİYATI
1997 yılında tescillenmiş bu nadir türü bulma fırsatını yakalayabilirseniz 1.200 ila 5.000 doları gözden çıkarmalısınız.
PETERBALD KEDİLERİ NE KADAR YAŞAR?
Peterbald kedisi oldukça sağlıklı bir ırk olarak kabul edilmektedir. Ancak yapılan araştırmalar neticesinde ırkın diş hastalıklarına karşı bazı kalıtsal hastalıklar taşımasından endişe duyulduğu söylenmektedir. Düzenli beslenme ve uygun çevre koşullarının sağlanması durumunda 15 yıla kadar yaşam süresi olduğun bilinmektedir.
PETERBALD KEDİLERİNİN ÇOCUKLAR VE EVCİL HAYVANLARLA İLETİŞİMİ
Peterbald kedisi kendisine saygı duyulması durumunda çocuklar ile oldukça iyi anlaşılabilmektedir. Oyun oynamaktan ve suya girmekten hoşlanan bu sevimli kediler evinizin çevresinde koşuşturmaktan zevk alacaktır. Ayrıca oldukça sakin tavırları ile bilinse de küçük çocuklar ile baş başa bırakılması doğru değildir.
Beraber büyütülmesi durumunda köpekler ve kediler ile oldukça iyi geçinebilen Peterbald kedisi diğer evcil hayvanlar ile de dost canlısı bir ilişki kurabilirler.

Kaynak:haber.com

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları