Seyhan’da Evcil Köpekler İçin ‘Köpek Parkı’

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

ADANA, Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, vatandaşı rahatsız ettiği şikayetleri üzerine evcil köpekler için ‘Köpek Parkı’ yapılması talimatını verdi.

Seyhan Belediyesi, Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan ve hayvanseverlerin yoğunluklu olarak köpeklerini gezdirdiği 9 Nolu Çocuk ve Dinlenme Parkı’nın aktif kullanılmayan bir bölümünü ‘Köpek’ olarak düzenleyecek. Çitle çevrilecek olan köpek parkında, evcil köpeklerin tasmasız dolaşabileceği ve sahibiyle oyun oynayabileceği, özel tasarım kum alan oluşturulacak. Parkta, evcil köpekler kontrollü bir şekilde dolaştırılacak. Yapımına başlanacak parkla ilgili incelemelerde bulunan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, evcil köpeklerin dolaştırıldığı alanda çocuk ve dinlenme parkının da olduğunu belirtti. Akay, hem hayvanseverlerin hem de parkı kullanan ailelerin yaşadığı sorunu, parkın aktif kullanılmayan bir bölümüne yapacakları ‘Köpek Parkı’ ile ortadan kaldıracaklarını kaydetti.

Hayvanseverlerin, köpeklerin dışkılarını temizlemek-toplamak gibi bir görevleri olduğunu da anımsatan Başkan Akay, “Köpek Parkı’nda köpekler özel tasarlanmış alanda bir çit içinde olacağı için dışkılar bu alanda olacak ve daha kolay toplanabilecek. Böylece Çocuk ve Dinlenme parkında olan çocuk ve vatandaşlarımız bu konuda daha hijyen bir ortam bulabilecek” dedi.

‘HAYVANLARIN DOĞAL ORTAMA İHTİYACI VAR’

Başkan Akay , “Evde beslediğimiz köpeklerin gezmeye, oynamaya, doğal ortamlarla buluşmaya hakkı var. Normal parklarımızda ve yeşil alanlarımızda serbest bırakılan veya gezdirilen köpekler sebebiyle şikayetler alıyorduk. Yapacağımız Köpek Parkı ile hem evcil hayvanlarımız rahat bir ortama kavuşacak hem de çocuk parklarında, yeşil alanlarda dinlenen vatandaşlarımızın şikayetleri sonlanacak. Köpek Parkı, köpeklere uygun ortam sağlarken, parktan faydalanan yurttaşlarımıza da güvenli ortam sunacak” diye konuştu.

Kaynak:cnnturk.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × one =

Yeniler

Köşe Yazıları