Sponsorlu Reklamspot_imgspot_img

Sokak hayvanları için belediye önünde açlık grevi yapıyorlar

Tarih:

açlık grevi

BİLECİK’in Gölpazarı İlçesinde Ayşe Köse ile Semra Püyner adlı hayvanseverler, hayvan barınağı için sokak hayvanlarının zarar görmeden toplatılmasını isteyerek belediye önünde açlık grevine başladı. Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, “Barınak daha faaliyete geçirmedi, hayvan toplamaya başlanmadı” dedi.
Gölpazarı ilçesinde oturan 43 yaşındaki Ayşe Köse ile 39 yaşındaki Semra Püyner bir kartona ‘Sokak hayvanlarına yapılan soykırım için açlık grevindeyiz’ yazısı yazıp belediye önünde oturarak, açlık grevine başladı. 2 gündür açlık grevinde olduklarını belirten Köse ve Püyner, belediyenin yaptırdığı hayvan barınağına kurallara uygun bir şekilde hayvan toplanmayacağı endişesi duyduklarını söyledi. Hayvanların veteriner hekimler gözetiminde toplanmasını isteyen Köse ve Püyner bunun olmaması halinde çok sayıda hayvanın toplama sırasında telef olabileceğini öne sürdü.
Barınağa götürülecek hayvanların zarar görmeden toplanması için arkadaşı Semra Püyner ile birlikte belediye önünde açlık grevi başlattıklarını belirten Ayşe Köse, “Belediyenin açacağı barınağa veteriner alımı yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Gölpazarı Belediye Başkanı CHP’li Vedat Kazıcı ise ilçeye belediyenin kısıtlı imkanlarıyla hayvan barınağı yaptırdıklarını söyledi. Kazıcı şöyle devam etti:
“Çok kısıtlı imkanlarla ilçeye hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi kazandırdık. Biz burayı sadece hayvan barınağı olsun istemiyoruz. Burayı küçük bir hayvanat bahçesine döndüreceğiz. Çocuklarımız için oyun parkları var. Ruhsatımızı aldık, bir veterinerle sözleşme imzalama aşamasındayız. Dolayısıyla biz şu an itibariyle hayvan toplamaya başlamadık. Hayvan sahiplerine duyuru yaptık. Dedik ki siz hayvanlarınızı kendi barınaklarınıza alın. Biz de yavaş yavaş bu aşamaları bitirdikten sonra veteriner ile birlikte sokak hayvanlarımızı merkezimize alacağız.”
‘YASAYA UYMAYACAK OLSAYDIK BU ÇALIŞMALARI YAPMAZDIK’
Açlık grevi başlatan 2 hayvanseverin demokratik haklarını kullandığını da ifade eden başkan Kazıcı şöyle konuştu:
“Şu anda ilçe merkezinde bine yakın köpek var. Bu köpeklerle ilgili her gün hastanelik mevzular var. Çocukların korkusu var. Kadınların bize her gün şikayeti var. Tabii hayvanları korumalıyız ama insanları da korumalıyız. İki gündür belediyenin önünde arkadaşlar eylem yapabilirler, demokratik haklarını kullanabilirler. Ama şunu anlamadık? Bu belediye barınağı daha faaliyete geçirmedi. Veterineri ile sözleşmesini imzalayıp hayvan toplamaya başlamadı. Yasaya uymayacak bir belediye olsaydık bu çalışmaları yapmazdık. Türkiye’de bu işlerin nasıl yapıldığını biliyoruz. Şu ana kadar köpek sorunumuz olmazdı. Bir şekilde bunları yok ederdik. Diğer belediyeler bunu yapıyor. Ben küçücük bir belediyeyim, kurallara uyuyorum. Barınak yaptım, toplamaya başladığımızda da ilgili yasa ne diyorsa onu yapacağız.”

Cafer ELMAS/ GÖLPAZARI,(Bilecik),(DHA)

Pet Haber Gazetesi
Pet Haber Gazetesihttps://petgazete.com
Pet Haber Gazetesi 2012 yılından itibaren pet sektörünün ilk ve tek profesyonel yayını olmuştur. O tarihten itibaren de dijital ortamda değerli okuyuculara ulaşabilmek adına petgazete.com adresinden yayına başlamıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş:

E-Bülten

spot_imgspot_img

Popüler

İlginizi Çekebilir
İlgili Haberler

Vegan Evcil Hayvan Maması Markası Omni, 11 Milyon Sterlinlik Yatırım Aldı

İngiliz vegan evcil hayvan maması şirketi Omni, IW Capital...

Closer Pets, Sunday Times’ın 2026 Yılının En İyi Çalışma Yerleri Listesine Dahil Edildi

Surrey merkezli evcil hayvan teknolojisi üreticisi, küresel kıyaslama ölçütlerini...

Samsung’dan Evcil Hayvan Sahiplerine Yapay Zeka Desteği

Samsung, Galaxy AI teknolojisini evcil hayvanlara taşıyarak önemli bir...

Kağıthane’de Dev Yaşam Merkezi: “Can Dostlar Ofisi” Açıldı

Kağıthane Belediyesi'nin sokak hayvanlarına yönelik hayata geçirdiği "Can Dostlar...