Sokak Hayvanları İçin Çağrı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının hayatta kalmaları için neler yapılabileceğini açıklayarak önerilerde bulundu

Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

“Bahar mevsimine çok az zaman kaldı. Son 35 yılın en soğuk Mart ayını geçiriyoruz. Bir yandan kar yağışları bir yandan eksilere varan hava sıcaklıkları. Doğada yaşayan bütün canlılar için çok zor bir süreç. Gıda temini sokakta yaşayan canlar için her zaman zor bir süreç olmuştur. Üstüne üstlük bir de sürekli yağan bir kar yağışı sokakta yaşayan kedi köpek ve de diğer canlar için, gıdaya ulaşmak başlı başına bir sorun olmuştur. Sokakta yaşayan kedi ve de köpeklerin hastalıkları da hayatta kalmaları için ekstra bir olumsuzluktur.

Bu olumsuz kış şartlarında mümkünse sokakta yaşayan canlar için kulübeler yapabiliriz. Gece ve gündüz barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için soğuktan kardan, yağmurdan korumak için hayatta kalmalarına yardımcı olabiliriz. Havlu ve battaniyelerle uğraşmayın. Çünkü bunlar yağmur yağışlarında ya da kar yağışlarında ıslanacaktır ve donacaklardır.

Sokak hayvanlarına taze, temiz mama ve su sağlamak, soğukta hayatta kalmalarına yardımcı olabilir çünkü akşam yemeklerini temin edip yemek için daha az enerji kullanmaları gerekecek. İyi beslenmiş bir hayvan, hastalık ve enfeksiyonlarla savaşmak için daha hazırlıklıdır.

Ne yazık ki, hiç kimse dünyadaki tüm sokak köpeklerini ve kedilerini tek başına kurtarmaya gücü yetmez . Ancak biraz çaba ve şefkatle, bir kişi en az bir sokak hayvanına kışın karanlık, soğuk günlerinde yardım edebilir ve umarım ileride daha iyi güzel günlere ulaşmalarına yardımcı olabiliriz.”

Kaynak: Halk 54

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 − eight =

Yeniler

Köşe Yazıları