T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın PET HABER’e Gönderdiği Açıklama

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

orm ve su işl sonSorularınıza Genel Müdürlüğümüzün ilgili biriminden gelen cevaplar aşağıdadır;

1- Türkiye genelinde hem barınakların özellikle köpeklerin doğasına uygun olmayan şartlarda olması, bazı belediyelerin barınak oluşturmakta geniş önlem ve uygulama projeleri oluşturamadıkları görülmekte. Barınakları olmayan belediyeler de köpekleri genellikle boşaltılmış çöplük arazilerine sürmekte ve buralarda hayvanların uyuz, körlük, corona vs. gibi çeşitli hastalıklara yakalanmaları kaçınılmaz olmaktadır. Barınakları olmayan belediyeler veterinerlik hizmeti de verememektedir. Bakanlığınızın barınak projeleri ile ilgili ne tür çalışmaları var?
– Türkiye genelinde geçici hayvan bakımevlerinin iyileştirilmesi, bakımevi olmayan veya yetersiz olan bölgelerde ise daha modern ve yeni bakımevlerinin yapılması çalışmaları Bakanlığımız mali desteği ve teşvikleri ile sürdürülmektedir. Sahipsiz hayvanların tamamının rehabilite edilmesi (aşılama, kısırlaştırma, işaretleme, kayıt altına alma ve sahiplendirme) amaçlanmakta ve bu yönde çalışmalara devam edilmektedir. Bakanlığımız söz konusu hayvanların kayıt altına alınmasını da kulak küpesi ve mikroçip temini ile desteklemektedir.

2- Özellikle Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi ve Tavşanlı beldesi ile Tokat illerinde kısırlaştırma yapılamayışı, aşırı üreme oluşu hayvanları açlık ve hastalıkla mücadale edemez hale getirmiştir. Bu konularda Bakanlığımızın bazı yaptırımları ve çalışmaları olacak mı?
– Söz konusu Belediyeler ve diğer belediyelerce gerekli rehabilitasyon çalışmalarının yapılması ve bu çalışmaların 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu doğrultusunda yürütülmesi hususu Bakanlığımız İl Şube Müdürlüklerince denetlenmekte, gerekli görülen durumlarda uyarı ve idari para cezaları uygulanmaktadır.
11.04.2016

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − twelve =

Yeniler

Köşe Yazıları