TASARIM KÖPEK KULÜBELERİ…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

 

Siyah-Beyaz-Köpek-Kulubesi-DizaynıTasarım veya dekorasyon ile ne alaka bu başlık diyeceksiniz ancak son yıllarda mimarlar bilhassa bahçeli müstakil villaları tasarlarken, köpek kulübelerini de benzer formda tasarlamaya özen gösteriyorlar. 
Tasarım veya dekorasyon ile ne alaka bu başlık diyeceksiniz ancak son yıllarda mimarlar bilhassa bahçeli müstakil villaları tasarlarken, köpek kulübelerini de benzer formda tasarlamaya özen gösteriyorlar. 
Sadık dostlarımız köpekler, yüzyıllardır evin içinde ve dışında insanoğluna arkadaş olmuştur. Onların en iyi şekilde yetişmesi ve beslenmesi sürekli bir tartışma konusudur. Tasarladığım birçok evde yaşayan köpekler için bir çok mobilya dizayn ettim. Son zamanlarda ise baharın gelmesi ile yazlık veya müstakil bahçeli konutlarda köpek kulübesi, bildiğimiz şekilden çok uzak farklı çizgiler taşımaya başladı. Tam da bu noktada şu an üzerinde çalıştığım bir villanın bahçesine “nasıl bir kulübe olmalı” diye düşünürken, dünyadaki örneklere göz attım. Gördüm ki artık evin formundan esinlenip yapılan kulübeler çok revaçta. Kulübe tasarlarken dikkat edilecek o kadar detay var ki. 
Her canlı varlık gibi köpekler de, yaşamlarını sağlıklı sürdürebilmek için, belirli ortam ve koşullara gereksinme duyar. Barındıkları yerin sağlıklı yaşamalarına elverişli olup olmadığından tutun, temizlik ve bakımlarının yapılıp yapılmaması, hareket etme ve dolaşma olanağı bulup bulmamalarına değin pek çok etken, sağlıkları üzerinde etkiler yaratır. Barındırılmaları, beslenmeleri, bakım ve temizlikleriyle diğer gereksinimlerinin karşılanmasında titiz davranılmalıdır. 
Küçük ihmaller, önemsiz gibi görünen savsaklamalar, bilgisizlikten doğan yanlış uygulamalar, köpek sahibinin büyük çaba ve emekle bile gideremeyeceği sakıncaların kaynağı olabilir. Köpek kulübesinin yalnızca sağlık koşullarına uygun oluşu yeterli değildir. Kullanılan her konut gibi köpek kulübesi de zaman içinde kirlenir, aşınır. Bakım ve temizlik gerektirir. Kullanma ve bakım açısından köpek kulübelerinin yeri büyük önem taşır. 
Kulübe, köpeğin döküntü ve artıklarının ev halkını, eve gidip geleni rahatsız etmeyeceği kadar eve uzak, bakımının kolaylıkla yapılabileceği kadar yakın olmalıdır. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 2 =

Yeniler

Köşe Yazıları