Tepebaşı’nda Düzenlenen Can Dostum Buluşması Etkinliklerle Renklendi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Tepebaşı Belediyesi ile birçok kurum, STK ve gönüllünün birlikteliği ile hayata geçirilen Can Dostum projesi, etkinlikler ile başladı. Proje, sokak hayvanlarının sorunlarının ele alınması ve çözüme kavuşturulmasını amaçlıyor.

Tepebaşı Belediyesi sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirebilmek adına örnek çalışmalara devam ederken, kentteki sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler ile iş birliği yapmayı da sürdürüyor.

Bu kapsamda hayata geçirilen “Can Dostum” projesi kapsamında birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirildi. Proje, “Onlar da tıpkı insanlar gibi doğanın bir parçasıdır, onlar dostumuzdur. Dostlarımız yalnız değil; sen varsın, ben varım, biz varız” sloganı ile birçok paydaşı bir araya getirdi. Bu kapsamda Atila Özer Karikatürlü Ev önünde düzenlenen program konser ile başladı ve ardından çocuklar için masal, yüz boyama gibi keyifli etkinlikler gerçekleştirildi. Program alanında proje katılımcısı STK’lar da stantları ile yer aldı.

Etkinliğe, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Eskişehir-Bilecik Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Kızılinler ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda hayvansever katıldı.

“HAYVAN DOSTLARIMIZIN DA EN AZ BİZLER KADAR YAŞAMA HAKKI VAR”

Başkan Ataç buluşmada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Bugün burada çok önemli bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bugünkü toplantı ile Eskişehir’deki can dostlarımızın kaderi iyi bir noktaya dönmeye başlıyor. 1999’da göreve geldiğimde, Tepebaşı bölgesi ve Tepebaşı Belediyesi çok daha mütevazı bir haldeydi. Bu bölgenin büyük bir kısmı çöküntü alandı. Belediyemde görevli veteriner dahi yoktu, bir hekim olarak çok hayret ettim. Bir süre sonra ilk olarak veteriner arkadaşlarımızı göreve aldık. Bugün ise barınağımızda yaklaşık 50 arkadaşımız görev yapıyor. 2009 yılından bugüne 11 bin 922 sokak hayvanını sahiplendirerek tüm belediyelere örnek bir noktaya ulaştık. 2009 yılından bugüne kadar Doğal Yaşam Merkezi’mizde 16 bin 753 kedi ve köpeğin kısırlaştırmasını yaptık. Bu güzel etkinlikte rol alan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Barınağı olan bir belediyemiz var ve zaman zaman takdir zaman zaman eleştiri aldık. Bugün bu alanda toplanan güzel kalabalığa bakınca, artık Eskişehir’de bu konuda artık güçlü bir ses olacak. Bundan sonra hep birlikte hareket edecek, kararları birlikte alacağız. Hayvan dostlarımızın da en az bizler kadar yaşama hakkı var.”

Sokak hayvanlarının sorunlarının ele alınması ve çözüme kavuşturulmasını amaçlayan projede yer alan ve etkinlik alanında stant açan kuruluşlar arasında Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün yanı sıra 1. Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimler Odası, Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS), Mancahane Hayvanları Koruma ve Yaşam Haklarını Savunma Derneği, Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, Eskişehir Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştirici Derneği, Eskişehir Besleme Grubu ve Gönüllüleri, Eskişehir Çevre Derneği, Eskişehir Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği, Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği, Karabayır Besleme Grubu, Atatürk Lisesi, TEMA Eskişehir İl Temsilciliği, Patişah, Sallapati (Kedi Kumu), Siyah Pati Pembe Parmak ve Organize Patiler ve bireysel gönüllüler yer aldı.

Kaynak: Anka Haber Ajansı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight − 2 =

Yeniler

Köşe Yazıları