Tepki Çeken İtlaf Kararı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Çin’de tepki çeken plan: Covid hastalarının evcil hayvanları için itlaf kararı verildi

Korovirüs vakalarının yeniden yükselişe geçtiği Çin’de radikal önlemler devreye giriyor. Hızlı yükselişin önüne geçmek isteyen Çin, Covid hastalarının evcil hayvanlarını itlaf etme kararı aldı.

“Sıfır Covid” politikası takip eden Çin’de Langfang şehri yönetimi, Anci bölgesinde koronavirüs testi pozitif çıkanların evde besledikleri hayvanlarının itlaf edilmesi kararı aldı. Bu kararın Çin genelinde uygulanması durumunda zarar görecek hayvan sayısı

Evcil hayvan kurtarma gönüllüsü Li Mingli, daha önce sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi veya tedavileri için çalışmalar yürütürken pandemi döneminde bunun değişikliğe uğradığını artık sahipleri covid olan evcil hayvanların sahiplendirilmsinde ve evcil hayvan sahiplerine psikolojik danışmanlık yapma konusunda çalışmalar yürütüyor.

Evcil hayvan sahiplerinin endişe ettikleri soru, eğer yakın temas halinde oldukları için hayvanları tecrit edilmek zorunda kalırlarsa onları nasıl koruyacaklar; daha da önemlisi, eğer evcil hayvanı pozitif teşhis edilirlerse zarar vermeden tedavi edilecekler mi?

Sadece Li Mingli değil, Şanghay’daki çoğu evcil hayvan kurtarma organizasyonu, evcil hayvan hastaneleri, evcil hayvan dükkanları ve koruyucu bakım kurumları Mart ayından bu yana benzer talepler aldı. Potansiyel tehlikelere karşı önlem bulmaya yönelik arayışlara giren insanlar hayvanlarının kendilerinden alınıp başka bir yere yerleştirilmesi için koruyucu aile aramaya başladı.

Li Mingli  yaklaşık bir hafta boyunca günde sadece iki saat uyuyabildiğini ve aniden geç saatlerde de olsa evcil hayvan sahiplerinden endişeli çağrılar aldığını söyledi.

UYGULAMA DURDURULDU

Kararname, hayvanseverler tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Yönetim, yoğun tepkiler üzerine kararnameyi geri çekti ve uygulamayı durdurdu. Bu kısa süre zarfında evcil hayvanlardan itlaf edilen olup olmadığı bilinmiyor.

Dünyada Covid-19’un insanlardan kedi ve köpek gibi hayvanlara geçtiği birkaç vaka var ama onlardan yeniden insanlara virüs geçtiğine dair doğrulanmış bilgi yok.

Kaynak: M.yicai

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × three =

Yeniler

Köşe Yazıları