Uluslararası Kedi Günü! Günün hikayesi ne?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

8 Ağustos Dünya Kedi Günü olarak kabul ediliyor… Peki bu günün hikayesi ne? Neden Kedi Günü olarak kutlanıyor?

Kediler 10 bin yıla yakındır insanlarla bir arada yaşayan, her toplumda ve kültürde yeri olan canlılar. Aynı zamanda insanların ilk kez evcilleştirdiği hayvanlar olarak kabul ediliyor.

İlk kez Antik Mısır’da insanlarla yakın ilişkiler kurduğu bilinen kediler aslında hem evde hem sokakta birlikte yaşadığımız, yaşam alanlarımızı paylaştığımız canlılar.

Peki 8 Ağustos Uluslararası Kedi Günü ilk ne zaman başladı, neden kutlanıyor?

Kediden bulaşan toksoplazma paraziti nedir

Uluslararası Kedi Günü nedir?

Uluslararası Kedi Günü, kedilerin yaşam koşullarını iyileştirmek için harekete geçilmesi gereken bir gün olarak kabul ediliyor.

Uluslararası Hayvan Refahı Fonu (IFAW) girişimiyle hayata geçen Uluslararası Kedi Günü, 2002 yılından beri her 8 Ağustos’ta kutlanıyor.

Rusya’da Ulusal Kedi Günü 1 Mart’ta kutlanıyor. ABD ise hem 8 Ağustos’taki Uluslararası Kedi Günü’nü, hem de 29 Ekim’deki kendi Ulusal Kedi Günü’nü kutluyor.

Bazı ülkelerde farklı tarihlerde kutlansa da günün amacı dünyadaki her ülkede yaşayan büyük bir nüfusa sahip kedilerin sorunları hakkında farkındalık oluşturmak ve bu sorunların çözümünü sağlamak.

Uluslararası Hayvan Refahı Fonu ve diğer hayvan hakları oluşumları 8 Ağustos Uluslararası Kedi Günü’nü zorlu yaşam koşullarıyla mücadele eden, barınaklarda yaşayan, kötü sahiplerin yanında ve sokakta şiddet gören kediler hakkında insanları bilinçlendirmek gibi amaçlar için değerlendiriyor.

Artan şehirleşme ile yaşam alanları azalan, iklim değişimi nedeniyle aşırı sıcak ve soğuktan olumsuz etkilenen, aç ve susuz kalan, sokağa terk edilen, yuva bekleyen, veteriner bakımına ihtiyaç duyan insanların en eski dostunu siz de unutmayın…

Kaynak: gidahatti.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + twelve =

Yeniler

Köşe Yazıları