ÜMRANİYE’DE SOKAK HAYVANLARI İÇİN TAM DONANIMLI HAYVAN AMBULANSI HİZMETE GİRDİ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Ümraniye’de sokak hayvanları için tam donanımlı hayvan ambulansı hizmete girdi.

ISTANBUL (AA) – Ümraniye Belediyesi, acil müdahale gerektiren sokak hayvanlari için tam donanimli hayvan ambulansini hizmete aldi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, sokak hayvanlarina yönelik çalismalarina bir yenisini daha ekleyen Ümraniye Belediyesi Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri, hayvan ambulansi ile yarali ve hasta hayvanlara müdahale ediyor.

Ekipler, bildirilmesi üzerine hayvansever Nurgül Yildirim’in buldugu yavru kedi için yola çikti. Agir hasta olan yavru kediyi apartmandan indiren Nurgül Yildirim’in esi, kedinin basindan bir an olsun ayrilmadi. Kediyi oksayan hayvansever, ambulans geldikten sonra yavru kediyi görevlilere teslim etti.

Kediyi alan veteriner hekim Sena Erkinay, ilk müdahaleyi ambulansin içerisinde yapti. Kediyi tedavi eden ekipler, kedinin saglik durumu ile ilgili de hayvanseverlere bilgi verdi. Saglik durumu agir olan yavru kedinin disinda 3 yavru kedi daha hayvansever Nurgül Yildirim ve esinden teslim alindi. Yavru kediler ilk müdahalenin ardindan hayvan ambulansi ile hayvan bakim ve rehabilitasyon merkezine götürüldü. Kedilerin tedavisi burada devam etti.

Yavru kedinin saglik durumu ile ilgili bilgi veren Erkinay, “Ambulansimizda önce bir genel muayenesini yaptik. Daha sonra solunum yollarinda enfeksiyon tespit ettik. Antibiyotige basladik. Daha sonra vitamin takviyesi yapildi, hizli iyilesmesi için. Durumu kroniklestigi için ve biraz agir oldugu için serum baglayacagiz ama öncesinde de bir agri kesici yapip sakinlesmesini saglayacagiz.” ifadesini kullandi.

Yeni göreve baslayan ambulansla ilgili bilgi veren Veteriner Isleri Sefi Berkant Mutlu da “Disarida acil durum gerektiren kedi ve köpeklerin müdahalesi için muhakkak veteriner hekimle, teknisyen ve soförle birlikte, agir vakalarda bu ambulans kullaniliyor. Ilk müdahalenin ardindan vakalar buraya getirilip tedavisine devam ediyoruz.” bilgisini verdi.

KAYNAK: basakgazetesi.com

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × one =

Yeniler

Köşe Yazıları