Yaralı kuğu Karacabey’li oldu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

17_2_2009_21_19_57_sessiz_kuguGeçtiğimiz günlerde Keşan’da bilinçsiz avcılar tarafından açılan ateşle yaralanan ve duyarlı vatandaşlar tarafından göl kıyısında ölmek üzereyken bulunan kuğu İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tedavi edildi.

Veteriner Hekim Ahmet Emre Kütükçü tarafından titizlikle yürütülen operasyon sonucunda iyileşen ancak sağ kanadını bir daha kullanamayacak olan kuğu Karacabey Belediye Başkanlığının talebi üzerine ilçeye getirildi. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkilisi Ege Sakin ve veteriner Ahmet Emre Kütükçü tarafından önceki gün Karacabey Atatürk Kültürparkı’na getirilen kuğu büyük gölete salındı.

BAŞKANA TEŞEKKÜR

HAYTAP yetkilisi Ege Sakin ” Kanadını kaybettiği için doğaya dönme şansı olmayan kuşa ve doğaya olan duyarlılığından ötürü Belediye Başkanımız Ergün Koç’a ve kuğunun sorumluluğunu üstlenen Alper Tüydeş’e teşekkür ederiz. Kuğu Karacabey’de bilinçsiz avcılığın sonuçlarını gösteren canlı bir örnek olarak kalacak. Sağ olsun Başkanımız kuğunun hikâyesini anlatan bir tabelayı da parka asacağının sözünü verdi. Umuyoruz yeni nesiller böyle hatalara düşmezler” şeklinde konuştu.

Başkan Koç da hayvanlarında insanlarla aynı yaşam hakkına sahip olduğunu belirterek HAYTAP gönüllülerini tebrik etti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 1 =

Yeniler

Köşe Yazıları