Sponsorlu Reklamspot_imgspot_img

Yargıya göre hayvanlar canlı değil!

Tarih:


Yargıya göre hayvanlar canlı değil! Kamuoyunda “köpek tecavüzü davası” olarak bilinen ve “kilit altındaki malın hırsızlığı ve zarara uğratılması” suçundan açılan dava, önceki gün İstanbul Anadolu Adliyesi’nde 31. 
Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dördüncü duruşması görülen davaya, köpeğe tecavüz eden tutuksuz sanık Şerafettin Şenol katılmadı. Yeryüzüne Özgürlük Derneği, suçtan zarar gördüğü gerekçesi ile davaya müdahillik talebinde bulunurken, mahkeme derneğin suçtan doğrudan doğruya zarar görmediği gerekçesiyle talebini reddetti. Dava, bir sonraki duruşmada komşulardan iki tanığın da mahkemede hazır olması istemi ile 25 Nisan 2013 tarihine ertelendi. 
Yeryüzüne Özgürlük Derneği’yle birlikte, hayvan haklan savunucuları ve feministler, adliye önünde bir araya geldi. 
Yeryüzüne Özgürlük Derneği üyesi Neşe Akbaş basın açıklaması yaparak, “Sanık Şerafettin Şenol, suçüstü yakalanmasına rağmen hakkında, bir canlıyı yaralamak, haklarını gasp etmek veya sebep olduğu hak ihlallerinden, acılardan değil; mala zarar verme ve hırsızlıktan dava açıldı” dedi. 
Akbaş, bu şekilde yargı organlarının, yaşayan canlılara sadece birer mal muamelesi yapmaya devam ettiğini belirtti. Akbaş, yapılması gerekenin, yasanın Kabahatler Kanunu’ndan çıkartılıp hayvan mağduriyeti üzerinden TCK kapsamında düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. İSTANBUL

Pet Haber Gazetesi
Pet Haber Gazetesihttps://petgazete.com
Pet Haber Gazetesi 2012 yılından itibaren pet sektörünün ilk ve tek profesyonel yayını olmuştur. O tarihten itibaren de dijital ortamda değerli okuyuculara ulaşabilmek adına petgazete.com adresinden yayına başlamıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş:

E-Bülten

spot_imgspot_img

Popüler

İlginizi Çekebilir
İlgili Haberler

İzmir’de Spor ve Dostluk Parkura Çıkıyor: IRON DOG 2026 Programı Açıklandı

İzmir, insan ve köpek dostluğunun sınırlarını zorlayan heyecan dolu...

Kedi Dünyasının Nabzı International Cat Show’da Atıyor

1 Doğuş Hikayesi ve Tutku Merhaba ben Serkan Erman. Türkiye...

Bilimsel Yaklaşımla Evcil Hayvan Sağlığında Güvenilir Çözümler

1 Anivo Pet’in kuruluş hikayesi Anivo Pet, evcil hayvanların yaşam...

Estetik, Konfor ve Sevgi Dolu Bir Yaşam Tarzı: Pawstar Markasının Arkasındaki Felsefe

1 Pawstar’ı Hayata Geçiren Temel Felsefe Pawstar’ı kurarken çıkış noktamız...