2 bin 232 köpek ve kedi aşılandı…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

hayvanlari_koruma_gununde_hayvanlara_ucretsiz_kuduz_asisi_h145643KIRIKKALE HABER MERKEZİ KIRIKKALE İl Gıda, Tanırı ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün kuduz hastalığına karşı hayvanların korunması ve aşılanması hususunda yaptığı çalışmalara devam ediyor.

HAYVANLAR HASTALIĞA KARŞI KORUNUYOR İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, kuduz hastalığı ile mücadele kampanyası dahilinde il çapında aşılama çalışmalarını yürüttüklerini dile getirdi.

2012 yılında programa alınan 2 bin 232 köpek ve kedinin kuduz hastalığına karşı koruma maksadıyla kuduz aşısıyla aşılandığını vurgulayan Kırbaş, “Uygulanan kampanya sayesinde insanlarla iç içe olan evcil hayvanların virusu dolaylı yoldan insanlara bulaştırılmasının engellenmesinin yanı sıra ekonomik değeri olan hayvanların da bu hastalığa karşı korunması sağlanmaktadır”         

40 KÖPEK MÜŞAHEDE ALTINA ALINDI “İl Müdürlüğümüzün kuduzdan korunmaya yönelik aşı kampanyası 4 Mart- 3 Mayıs tarihleri arasında düzenlenmiş olup 2013 yılı içerisinde programa alınan 2 bin köpek ve kedi kuduz hastalığına karşı aşılanmıştır. 2013 yılı ocak ayından itibaren Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Müdürlüğümüze ihbarı yapılan 40 köpek müşahede altına alınmış olup; müşahede sonucu ilgili kurumlara bildirilmiştir. Kuduz aşılama çalışmaları yıl boyu devam etmekte olup kuduzla ilgili ihbarlar Müdürlüğümüz elemanları tarafından titizlikle takip edilmektedir.

” ÖLDÜRÜCÜ VİRAL BİR ENFEKSİYONDUR “Kuduz hastalığı; etçiller başta olmak üzere bütün sıcakkanlı hayvanlarda ‘encephalomyelitis’ meydana getiren öldürücü viral bir enfeksiyondur. Zoonoz bir hastalık olup insanlara bulaşarak ölüme sebebiyet verdiğinden korunulması gereken önemli bir hastalıktır.
Isırma suretiyle bulaşan bu hastalığın yayılmasında evcil ve yabani etçillerin büyük etkisi vardır. Bu virusu taşıyan yabani hayvanların evcil hayvanları ısırması sonucu virüs yayı hırı göstermektedir. Ayrıca böcek yiyen ve kan emen yarasalarında yayılımda önemli bir etkisi vardır” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − three =

Yeniler

Köşe Yazıları