ABD’de Tavşan Tartışması

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

ABD Çevre Komitesi, Connecticut’ta tavşan etinin yetiştirilmesine izin verecek bir tarım faturasıyla ilgili ifadeyi dinledi. Öneri, Humane Society of Connecticut gibi hayvan savunuculuk gruplarından şiddetli muhalefet gördü. Örgütün devlet direktörü Annie Hornish, yazılı ifadesinde, “Tavşan eti için kamu talebi yok” dedi.

Hornish, “Birkaç yıl önce tavşan eti pazarı test edildi ve şiddetli halk tepkisiyle karşılaşıldı, mağazalar tarafından tavşan eti satışının durdurulmasına neden oldu” dedi.

Best Friends Pet Society’den Keely Mangeno, tavşanların en popüler üçüncü evcil hayvan olduğunu ve çiftçilik amacıyla değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca fabrikada bu ve diğer hayvanların yetiştirilmesinin bölge sakinlerinin değerleriyle uyuşmadığını söyledi.

“Kusura bakmayın, bu yasa geçerse Connecticut geriler” dedi.

Ziraat Komiseri Bryan Hurlburt, şu anda işlenmiş bir tavşan satın almak isteyenlerin onu çiftçiden canlı olarak satın almaları, işlenmesini istemeleri ve ardından almak için çiftliğe geri dönmeleri gerektiğini söyledi. Bu fatura, ekstra adımı ortadan kaldıracak ve tavşanların önceden işlenmiş olarak satın alınmasına izin verecektir. Bu tür bir faaliyetin daha önce tavuk ve hindi gibi diğer hayvanlar için onaylandığını söyledi. “Şu anda bazı çiftçilere mevcut olanı ek çiftçilere genişletmek istiyoruz” dedi.Dışarıda “muazzam bir pazar fırsatı” olduğunu düşündüğünü söyledi.

ABD’li hayvansever örgütler tavşanların, evlerde veya çiftliklerde evcil hayvan olarak beslenmesinden yana.

Kaynak: ctNews

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen + 20 =

Yeniler

Köşe Yazıları