Sponsorlu Reklamspot_imgspot_img

Akdeniz fokunu yaşatmak için elimizden geleni yapacağız

Tarih:

Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu: “Alanya’mız için bir değer olan Akdeniz fokunu yaşatmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz.”

akdenizFokuAlanya’da kuyruğunda zedelenme olduğu belirlenen ve tersanede yakalanarak tedavi edilen Akdeniz foku, denize bırakıldı. Sualtı Araştırma Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi Sahil Güvenlik Komutanlığı, Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Su Ürünleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ve Antalya Veteriner Hekimleri Odasının ortak operasyonuyla tersanede yakalanan, nesli tükenmeye yüz tutan Akdeniz foku, tedavi edildi.

Sualtı Araştırma Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu üyesi Ozan Veryeli, “Ülkemizde 100 dolayında, dünyada ise 600 Akdeniz foku var. Alanya Kalesi çevresinde bulunan mağaralar, fokun yaşam alanı. Ancak buradaki insan baskısı foklar üzerinde stres oluşturuyor” dedi.

“Foklar için, deniz ve kıyı yönetim planlaması yeniden gözden geçirilmeli”

Fokların yaşam alanının korunması için deniz ve kıyı yönetim planlamasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Veryeli, Akdeniz fokunun alarm verdiğini söyledi. Foka müdahalede bulunan Antalya Veteriner Hekimleri Odası Alanya Temsilcisi Kenan Ersoy ise hayvanın kuyruk bölgesinde ciddi bir zedelenmenin olduğunu söyledi. Fokun yüzmede zorluk çektiğini dile getiren Ersoy, “Gerekli ilaç tedavisini uyguladık. Burun ve vajina bölgelerinden numuneler aldık. Numune sonucuna göre tedaviye devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde tedaviye cevap verip vermediğine bakacağız” diye konuştu.

Çalışmaları yerinde izleyen Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise fokların yaşam alanlarına insan müdahalesinin olmaması için var olan koruma alanının geliştirilebileceğini söyledi. Sipahioğlu, “Alanya’mız için bir değer olan Akdeniz fokunu yaşatmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bugün Mahperi ismini verdiğimiz fokun yaşam alanları, insan baskısı nedeniyle tehlike içerisinde olabilir. Belediye olarak bu konuda bir araştırma yaparak gerekli müdahaleyi yapabiliriz” dedi.

Pet Haber Gazetesi
Pet Haber Gazetesihttps://petgazete.com
Pet Haber Gazetesi 2012 yılından itibaren pet sektörünün ilk ve tek profesyonel yayını olmuştur. O tarihten itibaren de dijital ortamda değerli okuyuculara ulaşabilmek adına petgazete.com adresinden yayına başlamıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş:

E-Bülten

spot_imgspot_img

Popüler

İlginizi Çekebilir
İlgili Haberler

Uluslararası Şampiyonluktan Bir Ekol Yaratmaya: My Perry Pet’in Başarı Hikâyesi

1. Pet kuaförlüğü mesleğine nasıl başladınız ve My Perry...

İzmir’de Spor ve Dostluk Parkura Çıkıyor: IRON DOG 2026 Programı Açıklandı

İzmir, insan ve köpek dostluğunun sınırlarını zorlayan heyecan dolu...

Kedi Dünyasının Nabzı International Cat Show’da Atıyor

1 Doğuş Hikayesi ve Tutku Merhaba ben Serkan Erman. Türkiye...

Bilimsel Yaklaşımla Evcil Hayvan Sağlığında Güvenilir Çözümler

1 Anivo Pet’in kuruluş hikayesi Anivo Pet, evcil hayvanların yaşam...