Atlantik Akvaryum

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Üretim tesisiniz ne zaman faaliyete geçti?

1990 yılında akvaryum ısıtıcısı imalatı ile başladığımız bu sektörde 2000 m² lik yeni yerimizde 2017 sonlarında faaliyete geçmiş bulunmaktayız.

Tesislerinizde ürettiğiniz ürün çeşitleri nelerdir ve ileride ne çeşit ürünleri üretmeyi planlıyorsunuz?

Akvaryum için ısıtıcı, iç ve dış filtreler, yavruluklar, vantuzlar, kuluçka makinası ve akvaryum kapakları. Kuş malzemeleri; Exovit markası adı altında muhabbet kuşu, paraket ve kemirgen yemleri üretiminin yanı sıra, suluklar, mamalık, akıllı yemlik, kristal yemlik, tünek, ballık ve kuş oyuncakları. Pet Ürünleri; Açık ve kapalı kedi tuvaleti, mamalık gibi ürün çeşitlerimiz mevcuttur. İleride daha teknolojik ve akıllı sistemlerin üretimi ile ilgili çalışmalarımız sürmektedir.

Üretim tesisi aktif olduktan sonra ne gibi artırımları-kazançları oldu?

Üretim tesisimizin faaliyete geçmesi hem kapasitemizin artmasını sağladı hem de kalite kontrol konusunda daha aktif ve sağlıklı bir yapıya kavuşmuş olduk. Daha çağdaş bir çalışma ortamı sayesinde müşterilerimize daha hızlı ve kaliteli hizmet verme olanaklı hale gelmiştir.

Üretim tesisinin mevcut kapasitesi nedir, tesisle ilgili biraz detaylı bilgi verir misiniz?

Üretim tesisimizde mevcut olan kapasitemizi kolaylıkla ve kısa bir zamanda efektif olarak artırabiliriz. Örneğin yıllık 2.000.000 paket olan yem paketleme tesisimiz yıllık 5.000.000 pakete yükseltebilecek durumdayız. Bunun gibi diğer bütün imalat çeşitlerimizi müşterilerimizin talepleri doğrultusunda yönlendirme suretiyle 2-3 katına yükseltmemiz mümkündür. Akvaryum filtreleri imalatımız 4w – 25w arasında olmak üzere 12 çeşitten oluşmaktadır. Yüksek kaliteli malzemeleri fabrikamızda işleyerek düşük enerji tüketen güçlü pompaları sayesinde uzun yıllar boyunca kendisini defalarca amorti edecek filtreler üretmekteyiz. Dış filtre konusunda çok iddialıyız. 17w, 1250 lt / h debisiyle emsallerinden üstün özelliklere sahiptir. 4 sepetli oluşu filtreleme konusunda alternatif kombinasyonlar uygulayabilme açısından imkan vermektedir. Ürünlerimizin yerli oluşu, sınırsız ve uygun yedek parça olanağı milli servetin heba olmasını engellemekte, ekonomi üretimden gelen katkı ile güçlenmektedir.

Tesisi dünya standartlarıyla kıyaslarsanız, tesis için neler söylersiniz?

Üretim için gerekli makine ve teçhizat konusunda ülkemizde ve dünyadaki yenilikleri takip ederek tesisimize optimum katkı sağlayacak makina ve teçhizatı tercih ediyoruz.

Yeni tesis yatırımıyla ilgili planlarınız var mı, var ise detaylı bilgi verir misiniz?

Üretim kapasitemizi ve kalitemizi artıracak makine yatırımımıza devam etmekteyiz.

Firmanızı ve pet sektörünü gelecek 10 yıllık süreçte ne konumda görüyorsunuz, düşünceleriniz nelerdir?

Akvaryum malzemeleri üretiminde çeşitlilik açısından şu an ülkemizde lider durumdayız. Bu durumu, kapasiteyi artırarak ithalatın azalmasını sağlamak ve milli gelirin artmasına katkıda bulunmakla devam etmek istiyoruz. Ayrıca teknolojik ürünlerle dünyada ilkleri yapmak ve ihracatımızı artırarak markalarımızı dünyada bu işi yapan firmalarla yarışır duruma getirmek istiyoruz. Pet sektörü ülkemizde hızla büyüyen bir sektör olmakla beraber önümüzde çok kat edeceğimiz yol olduğunu düşünüyorum. Büyüyen bir sektör imalatçıları cezbederek kalite ve çeşitlilikte artışı beraberinde getirecektir. Bu potansiyel üretim; ithalata yönelik olan sektörün yönünü ihracata döndürecek ve güzel günler görmemizi sağlayacaktır.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 − one =

Yeniler

Köşe Yazıları