Hermos Gıda, Türkiye’nin Tek Projede Yapılan En Büyük Üretim Tesisine Sahip Hermos Gıda Ltd. Şti. Yetkilileriyle Bir Söyleşi Gerçekleştirdik

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Üretim tesisiniz ne zaman faaliyete geçti?

Hermos Gıda Limited Şirketinin üretim tesislerini Aralık 2016 sonunda tamamladık, deneme üretimlerine Ocak 2017’de başladık ve Şubat 2017 tarihinde ilk üretimimizi yapıp pet sektörüne adım attık.

Üretim tesisinin mevcut kapasitesi nedir, tesisle ilgili biraz detaylı bilgi verir misiniz?

Tesisimiz 6500 m2 alan üzerine kurulu olup 35.000 ton /yıl kapasitesi ile Türkiye’nin en modern ve en yeni kedi ve köpek kuru mama üretim tesisidir ve aynı zamanda tek projede yapılmış en büyük petfood üretim tesisi yatırımı özelliğine sahiptir. Bu özelliğimizle birçok üreticiden ayrılıyoruz. Fabrikamız sadece kedi köpek kuru maması üretmek üzere tasarlanmıştır.

Tesisi dünya standartlarıyla kıyaslarsanız, tesis için neler söylersiniz?

Tamamen otomasyon ile yönetilen tesisimizde ilave olarak çift kademe vakum teknolojisi kullanılmaktadır. 100 gr’dan 25 kg’a kadar paketleme çeşitliliğine sahip olan tesisimiz gıda ve çalışan güvenliğini ön planda tutarak; ISO 14001, ISO 22000 ve ISO 9001 ve uluslararası arenada otorite olan Good Manufacturing Practices (GMP) kalite yönetim sistemlerine sahiptir.

Yeni tesis yatırımıyla ilgili planlarınız var mı, var ise detaylı bilgi verir misiniz?

2018-2019 yılları arasında tesis yatırımımız olmayacaktır. Ancak bu dönemde yüksek bütçeli AR-GE çalışmalarımız olacaktır.

Firmanızı ve pet sektörünü gelecek 10 yıllık süreçte ne konumda görüyorsunuz, düşünceleriniz nelerdir?

Gelecek 10 yılda hedefimiz her geçen gün kalitesine ve müşteri memnuniyetine artılar koyarak gerek ülkemizde gerekse dünyada bilinirliği olan ve markaları geniş çevrelerce tanınan bir firma olmaktır. Bizler ticari kazanç yerine kaliteli ve sürdürülebilir üretim ile bu sektörün öncüsü olmayı hedefliyoruz. Avrupa’da üretilen mamaların, ülkemizde de çok rahatlıkla üstün kalite standartlarında üretilebileceğini müşterilerimize kanıtladık. 9 aylık bu süreçte geldiğimiz nokta doğru yolda olduğumuzun en büyük kanıtı.

Tesislerinizde ürettiğiniz ürün çeşitleri nelerdir ve ileride ne çeşit ürünleri üretmeyi planlıyorsunuz?

İlk olarak orta segmentte PawPaw markamızı oluşturduk. PawPaw markamızın çeşitleri;

PawPaw Yetişkin Kedi Maması (Tavuklu)

PawPaw Yetişkin Kedi Maması (Gurme)

PawPaw Sterilize Kedi Maması (Somonlu)

PawPaw Yavru Kedi Maması (Tavuklu)

PawPaw Yetişkin Köpek Maması (Kuzulu& Pirinçli)

PawPaw Yetişkin Köpek Maması (Biftekli)

PawPaw Yavru Köpek Maması (Kuzulu& Pirinçli)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight − 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları