Atlantik Pet’ten Sn. Tevfik YAVUZ ile Firmaları Hakkında Sohbetimiz

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Atlantik Pet’ten biraz bahseder misiniz?

Atlantik Pet olarak yaklaşık 30 yıldır sektöre hizmet vermekteyiz. Yerli üretim bilincini kendimize parola edinmiş bir firma olarak 100’ün üzerinde ürünü tamamen kendi imkanlarımızla imal ediyoruz. Bunu yaparken ürünlerimizdeki hammadde kalitesi, renk çeşitliliği ve ürün görsellerimizin maksimum seviyede memnuniyet sağlamasına gayret ediyoruz. Ürünlerimizdeki özgün tasarımlar ile tüketicilerimize kaliteli ve güvenilir ürünler sunmanın gayreti içerisindeyiz.

Evcil dostlarımız için Atlantik Pet’te neler var? Piyasada hangi ürünleri bulabiliyoruz?

Kedi, köpek, kuş, balık ve kemirgen türleri için ürünlerimiz bulunmaktadır. Pet sektörü için gerekli olan tüm ihtiyaçları karşılamaya yönelik üretimler yapıyoruz. ‘’Atlantik’’ markamızla akvaryum ürünleri, ‘’Exovit’’markamızla kuş yemleri ve kafes ekipmanları, ‘’Cadopet’’ markamızla kedi ve köpekler için çok çeşitli ürünler üretmekteyiz. Bu üç markamız ile son tüketici talepleri doğrultusunda ergonomik kullanım ve uygun fiyat dengesini gözeterek ürünlerimizi satışa sunuyoruz.

Önümüzdeki süreçte Atlantik Pet’in planları neler? Gelecek planlarından biraz bahseder misiniz?

Son birkaç yıldır ülkemizde yerli üretim konusunda ciddi bir bilinç uyandı. Ülke olarak yerli ve milli üretim konusunda her alanda çalışmalar artarak devam ediyor ve malum virüs dönemi… İthal ürünlere bağımlı kalmamak noktasında yerli üretimin ne kadar önemli olduğu tekrar kanıtlanmış oldu.  Bizde Atlantik Pet olarak sektörümüze geniş ürün çeşitliliğiyle yerli üretimler sunmaya gayret ediyoruz. Akvaryum filtre ve ısıtıcı ürünlerinde yerli ürün üreten tek firmayız. Aynı şekilde pet grubunda da ülkemizde üretimi sadece bizim tarafımızdan yapılan ürünlerimiz mevcut. Amacımız ithal edilen ürünleri olabildiğince minimize etmek. İthal ürünlere bağımlılığı azaltarak yurtiçindeki talepleri maksimum seviye de karşılayabilmek. Biz inanıyoruz ki ülkemizde yapılamayacak hiçbir şey yok. Ayrıca en küçük bir ürünün bile imalat sürecinde birçok insanımıza istihdam kapısı açılıyor. Yurtdışına çıkacak olan para ülke içerisinde insanımıza kazanç sağlıyor. Sıfırdan bir ürün ortaya çıkarmak tabi ki sanıldığı kadar kolay değil. Bu noktada sabır ve kararlılık çok önemli. Tüm Atlantik Pet ekibi olarak yılmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni üretimler noktasında ar-ge çalışmalarımız durmaksızın devam ediyor. Basit üretimler yerine daha teknoloji içerikli ürünlere dair ciddi hazırlıklarımız var. En kısa süre de bu ürünlerimiz hizmete sunmayı planlıyoruz.

Türkiye’nin pet sektörünün ihracat potansiyeli hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Atlantik Pet bu konuda neler yapıyor ve planlıyor?

Sektörümüz açısından ülke olarak diğer ülkelere ciddi bir alternatif pazar olduğumuzu düşünüyorum. Ülkemiz stratejik konumu itibariyle de önemli bir nokta da bulunuyor. Uzakdoğu ürünlerine karşı alternatif pazar durumundayız. Son yıllarda ihracat yapan firma sayısındaki artış ve talepler de bunun göstergesi. Ülkemizde bulunan doğal hammaddeye dayalı ürünlerin ne kadar başarılı sonuçlar elde ettiğini gururla takip ediyoruz. Doğal hammaddenin yanı sıra diğer hammadde üretimlerini de ülkemizde yapabilmemiz gerekiyor. Tüm bunların yanında teknolojik üretimlerin de artması gerekiyor. Bunu başarabildiğimizde ülkemizin ihracat potansiyeli de hızla artacaktır. Sektörümüz dünyadaki birçok sektörün tersine büyüme hızında artış göstermekte. Nitekim ülkemizde de öyle. Yerli ürünler üretip yurtdışına ihraç noktasında yapılabilecek çok şey var. Daha nitelikli ve ihracata yönelik ürünler ortaya çıkarmalıyız. Sektörümüzün üreten güçlerinin bu nokta da ellerini taşın altına daha fazla koymaları gerekiyor. Yurt dışı fuarlarda katılımcı firmalarımızın sayıları artmalı ve ülkemizde yapılanlar anlatılmalı. Atlantik Pet olarak yurtiçi ve yurtdışındaki fuarlara azami katılım göstererek sektöre dair gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Son zamanlarda öne çıkan ürünleriniz nelerdir? Evcil hayvan sahiplerinin en çok tercih ettiği ürününüzden biraz bahseder misiniz?

Son dönemde CadoPet markalı ürünlerimize yoğun talep var. CadoPet Su Pınarı, CadoPet Evcil Evi ve CadoPet tuvalet kapları öne çıkan ürünlerimizden bazıları. Özellikle CadoPet Su Pınarı tüketicilerimizin en çok tercih ettiği ve memnuniyet belirttiği ürünlerimizin başında geliyor. Evcil hayvanlarımızın daha sağlıklı su tüketimine yönelik ürünümüzün içeriğinde bulunan kartuş filtre ve motoru sayesinde suyu sürekli iyonize ederek daha lezzetli hale getiriyor. Ayrıca suya karışabilecek kıl ve tüy benzeri şeyleri süzerek suyun temiz kalmasını sağlıyor. 2 litre su haznesine sahip olan ürünümüz 220 volt ve 12 volt ile çalışan iki modeliyle tüketicilere sunulmaktadır. CadoPet Evcil Evi ise plastik gövdesinin yıkanabilir özelliği sayesinde anti bakteriyel olması, iç-dış mekân kullanıma uygunluğu, göz alıcı renkleri ve özgün tasarımıyla yine en çok tercih edilen bir başka ürünümüz.

Yeni ürün planlarınız veya yeni bir ürününüz var mı? Ürünü biraz anlatır mısınız?

Yeni ürün planlarımız her daim mevcut. Bünyemizde bulunan ürünlerimizin yeni versiyonları ve sektörün taleplerine dair yeni üretim çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yakın zamanda Atlantik Bio Filtre ve Atlantik SMD Led Lambalarımızı tüketiciye sunduk. Atlantik Bio Filtrelerimiz gözenekli yapısı sayesinde akvaryumlarda maksimum seviyede mekanik ve biyolojik filtrasyon yapan dört farklı model olarak satışa çıktı. Atlantik SMD Led lambalarımız ise yeni nesil led teknolojisiyle üretimini yaptığımız en yeni ürünlerimizden biri. 20-120 cm arasında 8 farklı boyda mavi-beyaz ve pembe-beyaz renklerde imal edilmektedir. Canlı bitki gelişiminde oldukça başarılı olan lambalarımız tüm tatlı su ve deniz akvaryumlarında kullanılabilmektedir.

Ürünlerinizi hangi mecralardan inceleyebilir veya tedarik edebiliriz?

Ürünlerimize dair tüm görsel ve detaylara www.atlantikpet.com sayfamızdan ulaşmak mümkün. Ayrıca Atlantik Pet sosyal medya hesaplarımızdan sürekli güncel bilgi paylaşımı yapmaya gayret ediyoruz. Ürünlerimiz ülke genelinde bulunan tüm bayilerimizden tedarik edebilmektedir.

Bayi ve son tüketiciye ulaşma konusunda ne gibi çalışmalarınız var, biraz bahseder misiniz?

Bayilerimize sahadaki pazarlama ekibimizle hem sıcak satış hem soğuk satış olarak hizmet vermekteyiz. Belirli periyotlarla kendilerini ziyaret ederek taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Ayrıca bayilerimiz web sayfamızdan kendi siparişlerini de oluşturabilmektedir. En hızlı şekilde ürünlerini tedarik edip son tüketiciye sunmalarını sağlıyoruz. Ticari prensiplerimiz gereği son tüketiciye dair satış politikamız bulunmamaktadır. Gelen talepleri bölgedeki bayilerimize yönlendirerek satışı bayilerimizin yapmasını sağlıyoruz.

Atlantik Pet Türkiye’nin en çok bilinen markalarına sahip, bu sürece kadar markalarınızın tanıtımı için ne gibi çalışmalarınız oldu?

Markalarımızın tanıtımı için yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılıyoruz. Ürünlerimizi doğrudan anlatma imkânı verdiği için fuarları oldukça önemsiyoruz. Ayrıca fuarlar ürünlerimizle alakalı olumlu ve olumsuz eleştirileri dinleme imkânı sağladığı için ar-ge çalışmalarımızda etken rol oynuyor. Ayrıca ürün tanıtımlarımız için yurtiçi ve yurtdışı reklam çalışmaları yapıyoruz. Bayilerimize de katalog, broşür desteği sağlayarak son tüketicinin de ürünlerimizle alakalı bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz.

Sizin okurlarımıza iletmek istedikleriniz nelerdir?

Gelişmekte olan sektörümüzü daha iyi noktalara getirebilmek hepimizin temel vazifesi olmalı. Son tüketicinin bu noktada tercihlerini ithal ürünlerden ziyade yerli ürünlerden yana kullanmaları oldukça önemli. İthal ürün hayranlığını bir kenara bırakarak yerli üretime destek vermeliyiz. Üretici firmalarımıza sahip çıkarak olumsuz ve güvensiz eleştirilerden ziyade olumlu ve yapıcı eleştirilerle sektörün gelişimi için fikir paylaşımlarında bulunmak sektörümüze büyük katkı sağlayacaktır.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 3 =

Yeniler

Köşe Yazıları