“Yepyeni ürünler ve yepyeni projeler için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.” TİSERT Firması Yetkilileri ile Röportajımız

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
  • TİSERT’ten biraz bahseder misiniz?

TİSERT, Türkiye’de evcil hayvan sektöründe 43 yıldır faaliyet gösteren bir firmadır. Akvaryum malzemeleri ile başlayan üretim hattı, zamanla diğer aksesuarlar ile büyümüştür. İhracatları ile global pet sektöründe Türk malı ürünlerin yer almasına katkıda bulunurken, ithalatları ile üstün kalitedeki ve patenli teknolojilere sahip ürünleri Türkiye’deki kullanıcıların hizmetine sunmaya devam etmektedir. Tüketiciyi merkezde tutan kalite anlayışını benimseyerek hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki evcil dostlarımızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı amaçlamakta ve bunun üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

  • Evcil dostlarımız için TİSERT’te neler var? Piyasada hangi ürünleri bulabiliyoruz? (Hangi evcil hayvanlar için ürünler mevcut)

MIO markası altında kedi ve köpek ürünlerimiz, BEAKS markası altında kuş ve kemirgen ürünlerimiz, AQUAWE markası altında da akvaryum ürünlerimiz bulunuyor. Kendi markalarımız dışında, PRODAC akvaryum malzemeleri ve balık yemleri, HYDOR akvaryum filtreleri ve motorları, TECO akvaryum soğutucuları ve DOCO kedi köpek tasmaları ithal ürün gruplarımızı oluşturuyorlar.

  • Önümüzdeki süreçte TİSERT’in planları neler? Gelecek planlarından biraz bahseder misiniz?

2020 yılı için belirlediğimiz planları “Kaliteye odaklan, mükemmelliyeti yakala!” olarak özetliyoruz. Son dönemdeki yatırımlarımızı daha çok üretimimize yönlendirdik; ürünlerimizin kalitesini yüksek tutarken ulaşılabirliklerini de arttırmak istiyoruz. Bu yıl attığımız ve atacağımız adımlarla, sürekli gelişim ve yenilenme döngümüzde, global rekabette sürdürülebilir bir şekilde varolmayı hedefliyoruz.

  • Türkiye’nin pet sektörünün ihracat potansiyeli hakkındaki görüşleriniz nelerdir? TİSERT bu konuda neler yapıyor ve planlıyor?

Türkiye’nin her alanda ihracat potansiyeli yüksek. Pet sektörü de tüm dünyada büyüyen bir sektör ve Türkiye de son yıllarda bu alanda daha çok yer almaya başladı. Biz de ürün çeşidimizi yurt dışından gelen taleplere göre şekillendirip, yatırımlarımızı da aynı doğrultuda yaparak her geçen yıl ihracat oranımızı arttırmaya devam ediyoruz.

  • Son zamanlarda öne çıkan ürünleriniz nelerdir? Evcil hayvan sahiplerinin en çok tercih ettiği ürününüzden biraz bahseder misiniz?

Son zamanlarda öne çıkan ürünlerimizin başında yeni çıkardığımız Beaks Deluxe kuş ve kemirgen yemleri serisi yer alıyor. Beaks Deluxe serisi, daha önce piyasaya tanıttığımız Beaks Exclusive serisinin devamı olarak ortaya çıktı. İlk ürettiğimiz ürünler özel olarak tasarladığımız kullanıcı dostu kutu ambalajlarda 750 g ve 1000 g olarak piyasaya sunulmuştu. Bu ürünler çok iyi geri dönüşler aldı ve müşterilerimizden daha küçük boyutlar için de talepler gelmeye başladı. Bu yüzden, geçtiğimiz haftalarda kuş ve kemirgen yemlerimizin 400 g ve 500 g küçük boy paketlerde üretimine ve dağıtımına başladık.

  • Yeni ürün planlarınız veya yeni bir ürününüz var mı? Ürünü (ürün grubunu) biraz anlatır mısınız?

Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen taleplere en iyi şekilde karşılık vermeye çalışıyoruz, ürün gruplarımızı da bu şekilde geliştiriyoruz. Yepyeni ürünler ve yepyeni projeler için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Beaks Deluxe kuş ve kemirgen yemleri serisinin yanında birçok farklı modelde ve farklı renk seçimleriyle kedi oyuncakları üretimimize de başladık. İlerleyen zamanlarda bu ürünlerimiz de raflarda yerlerini alacaklar.

  • Ürünlerinizi hangi mecralardan inceleyebilir veya tedarik edebiliriz?

Ürünlerimizi, websitemizden ya da telefon ve tabletlere indirilebilen uygulamamızdan inceleyebilirsiniz. Ürünlerle ilgili önemli detayların yer aldığı katalog ve broşürlerimizi de dijital ya da basılı olarak bulabilirsiniz. Sosyal medyada birçok platformu aktif olarak kullanıyoruz, oradan da ürünlerimiz ile ilgili çeşitli bilgiler edinebilirsiniz. Tedarik zincirimiz toptan, petshop, online satış olarak ilerliyor. Ürünlerimiz bu tarz yerler aracılığı ile tüketiciye ulaşıyor.

  • Bayi ve son tüketiciye ulaşma konusunda ne gibi çalışmalarınız var, biraz bahseder misiniz?

Bayilerimiz ile uzun yıllardır süren sağlam işbirliklerimiz mevcut, tüketiciler ile de genelde fuarlarda bir araya gelme şansımız oluyor. Fuarlar dışında hem potansiyel bayiler hem de tüketiciler bize websitemiz ya da sosyal medya aracılığı ile ulaşıyorlar.

  • TİSERT, en çok bilinen markalarına sahip, bu sürece kadar markalarınızın tanıtımı için ne gibi çalışmalarınız oldu?

Markalaşmanın canlı ve dinamik bir süreç olduğunu düşünüyor ve bu süreci en iyi şekilde yönlendirmeye çalışıyoruz. Marka bilinirliğinin devamı için distribütörlerimiz ile birlikte emek veriyoruz. Müşterilerimizin ve son kullanıcıların markalarımız ve ürünlerimiz ile ilgili yorumlarını değerlendiriyor ve attığımız adımları bunlara göre şekillendiriyoruz.

  • Sizin okurlarımıza iletmek istedikleriniz nelerdir?

Herkese sevdikleri ile birlikte, mutlu ve sağlıklı günler diliyoruz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − sixteen =

Yeniler

Köşe Yazıları