BENİ BÖYLE SEV!..

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

BENİ BÖYLE SEV!

Kedinizin kendisini okşatırken aslında sizi sahiplendiğini biliyor musunuz?

 

 

BENİ BÖYLE SEV!

Kedinizin kendisini okşatırken aslında sizi sahiplendiğini biliyor musunuz?

5032845519_5a66bb03a5_b

Bir kediyle yaşıyorsanız onun nasıl sevilmek istediğini bilirsiniz. Çünkü size öğretir. Gelip kafasıyla toslar, döner poposunu dayar. Bazen, size bakarak duvar ya da koltuk köşelerine sapık gibi, defalarca yanaklarını sürter. Bizler de, amaçları onları memnun etmek olan basit yaratıklar olarak kedilerimizin isteklerine uyarız. İnternetteki bir veteriner sitesinde kedilerin ‘hassas’ bölgeleriyle ilgili bir yazıya rastladım. Öğrendiklerimi paylaşmak isterim. Kediler her ne kadar özgür ruhlu, hatta umursamaz görünseler de sahiplenmekten hoşlanıyorlar. Etraflarındaki her şey (siz dahil), tanıdık olsun, onların olsun istiyorlar. Böylece mutlu ve güvende hissediyorlar. Bunu da koku bırakarak yapıyorlar. Sevilmekten en çok hoşlandıkları dört bölge, koku bezlerinin bulunduğu yerler.

Gıdı: Çenenin alt kısmı, özellikle de alt çene kemiğinin kafatasıyla birleştiği noktalar çok önemli. Zaten okşarken başlayan motor sesinden, kedinizin ne kadar zevk aldığını anlayabilirsiniz.
Kulak arkaları: Buralar koku bırakmak, dolayısıyla okşanmak için mükemmel bölgeler. Ayrıca kediniz başını öne eğerek hafifçe size tosluyorsa kendinizi şanslı sayın. Çünkü bu hareket, sizi kendine ait olarak işaretlediğinin ve onurlandırdığının bir göstergesi.

Yanaklar: Bıyıkların hemen gerisi okşanmak için ideal. Doğru noktayı bulduğunuzda kediniz bıyıklarını öne doğru uzatarak sizi yönlendirecektir.

Kuyruk: Kuyruk altından yukarı doğru nazik bir dokunuş, o sevimli poponun yukarı kalmasına sebep olacaktır. Ve sizden temasınızı tekrarlamanız beklenecektir. Göbeğime dokunma! Köpeklerin aksine çoğu kedi göbeğinin okşanmasından nefret eder. Oysa sırt üstü yattıklarındaki manzara karşısında insanın içi gider. Peki neden? Bahsettiğim sitedeki görüşe göre, köpeklerin avcı ve yırtıcı oldukları konusunda kendilerine güvenleri tam. En minik cinsler bile kendini kocaman kurt ataları gibi görüyor. Oysa kediler hem avcı hem de av olabileceklerini farkında. Daha dikkatliler. Bir kavga sırasında hayati organlarının bulunduğu karın bölgesini korumak ilk amaçları. Kedinizin karnına doğru yaptığınız bir hamle, onun kendini koruma içgüdüsünü harekete geçiriyor. Sonuçta tırmalanıp dişleniyorsunuz. Eğer göbeğini okşamanıza izin veriyorsa, size gerçekten çok güveniyor anlamına geliyor. Ve her kedi sever bilir ki bu büyük bir onurdur.  (Itır Ilgaz / Milliyet Caddenin Patisi)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven − 5 =

Yeniler

Köşe Yazıları