Bichon Frise cinsi bir köpek yeni bir rekora imza attı: Midesinden 20 tane bozuk para çıktı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

İngiltere’nin Derby kentinde yaşayan Daisy adındaki 12 haftalık bir köpek yavrusunun midesinden, toplamı 2,38 sterlin (yaklaşık 50 lira) olan 20 tane bozuk para çıktı. Veterinerleri hayvanın para yutma konusunda yeni bir rekora imza attığını açıkladı.

İngiltere’de yer alan Hasta Hayvanlar için Halk Dispanseri (PDSA), Bichon Frise cinsi bir köpeğin, 20 tane bozuk parayı yutmasının ardından ameliyata alındığını duyurdu.

Daisy adlı köpeğin sahibinin cüzdanındaki 13 adet 1 penny, üç adet 5 penny, iki adet 20 penny ve iki adet 1 sterlin olmak üzere, toplam 2,68 sterlinlik bozuk parayı yuttuğu açıklandı.

Derby kentinde yaşayan Daisy’nin sahibi Ivana, “PDSA, Daisy’nin çok fazla bozuk para yuttuğunu söylemek için aradığında buna inanamadım. Cüzdanım kayıptı. Onu kaçıran suçlunun Daisy olduğunu düşünmemiştik. Bir köpek yavrusunun böyle bir şeyi yiyebileceği hakkında hiçbir fikrim yoktu. Onu kaybetmekten çok korktum” dedi.

Ivana, Daisy’nin en yakın arkadaşı olan dört yaşındaki kızının da duruma çok üzüldüğünü sözlerine ekledi.

YENİ BİR REKOR KIRDI
PDSA operasyonun başarılı olduğunu ve Daisy’nin ertesi gün ağrı kesiciler ve antibiyotiklerle taburcu edildiğini duyurdu.

PDSA’da çalışan veteriner Sally Frith, “Daisy yeni bir rekor kırdı. Özellikle bu kadar küçük bir köpek yavrusunun yemeyi başardığı bozuk para sayısına inanamadık. Paralar midesinde tıkanıklığa neden oldu. Bırakılsaydı ölebilirdi. Daisy kontroller için geri döndü ve iyileştiği için mutluyuz” diye konuştu.

Türkiye’de Bişon çuha köpeği veya Bichon frisé olan bilinen bu cins, küçük, kabarık kıvırcık kürklü ve neşeli bir köpek ırkı. Irkın tam adı olan bichon à poil frisé, Fransızcada kıvırcık tüylü kucak köpeği anlamına geliyor.

Su spanyelinden türetilen Bichon Frise, bilinen adıyla “Bişon Çuha Köpeği” beyaz rengi ve puf görünümlü yumuşak tüyleriyle küçük köpekler arasında yer alıyor. Küçük bir ırk olduğu için bu miktarda parayı tek seferde yutması bir rekor olarak nitelendiriliyor.

BICHON FRISE CİNSİ KÖPEKLERİN ÖZELLİKLERİ

♦ Sağlıklı Bichon Frise ömrü 12- 15 yıl aralığında değişir.
♦ Bichon Frise, insanlarla mutlu olan, kendinden emin ve iyi eğitim alan bir ırk. Dolaşmayı ve koşup oynamayı çok seviyor.
♦ Tüy dökmediğinden alerjisi olanlar için ideal bir ırk.

GENEL YAPISI

Yabancılarla, diğer köpeklerle ve çocuklarla arkadaş olmaya isteklidirler. Sık sık havlar ve oyun oynarken küçük ısırıklar atabilirler. Aileye yeni üyesi görevi görürler. Kediler gibi evin içinde mutlu mutlu koşuşturmayı severler.

FİZİKSEL YAPISI

♦ Kısa kabarık tüylü, yuvarlak koyu gözlü, düşük kulaklı, yuvarlak ayaklıdır. Arkadan kıvırcıklaşan bir kuyruğu vardır. Makas dişleri, küçük ağızı güçlü göğsü, güzel uzun boyunları vardır. Gözlerinin etrafında koyu halkaları vardır. Burunları ve dudakları koyudur.
♦ Yetişkin Bichon Frise boyu 24 ile 29 cm arasındadır. İdeal kilo aralıkları da 5 ile 8 kg olmalıdır.

Kaynak: Posta

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − five =

Yeniler

Köşe Yazıları