12 Adımda Köpek Parkı Kuralları

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Köpeklerin de serbest gezmeye, koşmaya ve diğer köpeklerle vakit geçirmeye ihtiyaçları vardır.

Hele hele sıcak yaz günlerinde köpekler daha fazla dışarı çıkma ihtiyacı duyar. Şehir içerisinde köpeklerinizle gezinti yaparken elbette kayış ve tasma ekipmanlarını kullanmak hem köpeğinizin güvenliği, hem de başka insanları rahatsız etmemek adına önemli bir durum. Bunun yanında köpeğinizi serbest gezinti için götüreceğiniz alanların trafikten uzak ve mümkünse çevrili alanlar olmasına dikkat etmek de fayda var. Başka köpeklerle bir araya getirilerek serbest gezinti oluşturulacak köpeğinizin aşı programının eksiksiz tam, iç ve dış parazit ilaçlamalarının da yapılmış olması kaçınılmazdır. Köpeklerin bir arada serbest olarak gezdiği parkların kuralları olması gerekir ve bu parklara dahil olacak olan köpek sahiplerinin de bu kurallara uyması zorunludur. Köpek parklarında serbesti oluşturmadan önce dikkat edilmesi gereken önemli adımlar vardır. Bu adımları 12 maddede şöyle sıralayabiliriz:

1) Sıcak yaz aylarında parkları, sabah erken ya da akşamüstü serinlikte kullanmaya çalışın.

2) Parkta efor sarfedecek olan köpeğinizin su ihtiyacını gidermek üzere yanınıza su almayı unutmayın.

3) Parkta oluşabilecek yaralanmalara karşı mutlaka ilk yardım çantanızı yanınızda bulundurmalısınız.

4) Parklarda köpeğiniz aşırı aktivasyon göstereceği için karnı tok olarak götürülmemelidir. Aksi taktirde mide dönmesi gibi ölümcül rahatsızlıklar oluşabilir.

5) Agresif ve geçimsiz köpeklerin köpek parklarına getirilmemesi gerekir.

6) Köpeğin serbest bırakılacak olan alana girmeden önce kayışla alanın çevresinde bir süre gezdirilip ilk heyecanı atmasını sağlamak diğer köpekler ile bir araya geldiğinde daha kararlı ve sakin tanışmasına neden olacaktır.

7) Parkta serbest bırakılmadan önce köpeğin boynunda metal tasma ya da boğma tasma modellerinin bulundurulmaması hem köpeğin, hem de onunla oynayacak arkadaşlarının konforu açısından önemlidir.

8) Parkta köpeğiniz diğer köpekler ile vakit geçirirken ara ara onu çağırıp severek ödüllendirin ve geri gönderin. Böylece köpeğiniz ile olan iletişiminizi kaybetmemiş olacaksınız.

9) Köpek parkları köpeklerinizin sosyal bir ortamda iyi vakit geçirmesi için gidilen yerlerdir. Dolayısı ile bu alanlar sizin sosyalleşeceğiniz alanlar değildir. Diğer köpek sahipleri ile sohbete dalıp köpeğinizin kontrolünü kaybetmek doğru bir tutum olmayacaktır.

10) Çiftleşme periyodunda olan köpeklerin köpek parklarına getirilmesi, çiftleşme riski ve sosyal grup düzenini bozması açısından yanlıştır.

11) Birçok köpeğin bir arada oynadığı parklarda kendi köpeğinizi beslemeye çalışmak paylaşım kavgalarına sebebiyet verebileceği için yanınızda ödül ve yiyecek bulundurmaktan kaçının.

12) Köpek parklarında zaman zaman köpekler arasında anlaşmazlığa bağlı kavga çıkma olasılığı vardır. Bu kavgaları ayırmak ve engellemek adına yanınızda su fışkırtan tabancalar ve kayış ekipmanlarınızı mutlaka bulundurun.

Kaynak: Hürriyet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten + seven =

Yeniler

Köşe Yazıları