BiZ HNK COUPLE DESiGN EKiBi OLARAK HER ZAMAN KENDiMiZLE YARIŞIYORUZ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Merhabalar Aslıhan Hanım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Aslıhan Kabaş kimdir, iş hayatına genç yaşta başladınız. Çalışma hayatına atılmadan önce çocukluk veya gençlik çağlarında neyi hedeflediniz?

Merhabalar, ismim Aslıhan Kabaş. 28 yaşındayım Ege Üniversitesi tekstil mühendisliği bölümünden 2019 yılında mezun oldum. 3 gün sonra tasarım departmanında kumaş AR-GE olarak işe başladım ve aynı zamanda yine Ege Üniversitesinde yüksek lisans eğitimime devam ederken Erasmus programı ile Portekiz’e gittim. Geldikten 3 gün sonra şirket açılışını başlattım. Şuan bütün eğitimlerimi tamamladım ve şirketim de birinci yılını doldurduJ

Karakter olarak kendimi 3-4 kelime ile anlatmam gerekirse; yardımsever, hayalperest, özgür ruhlu ve mükemmeliyetçi. Çocukluk yıllarımda aşırı hareketli ve meraklı aslına bakarsanız yaramaz bir çocuktumJ gençlik yıllarımda daha çok eğlence ve gelecek kaygısı içindeydim. Üniversite üçüncü sınıfta seçmeli olarak bir ders almıştım inovasyon ve girişimcilik. O dönem sonunda üniversiteyi bitirdikten sonra kendi markamı 30 yaşına girmeden deneyeceğime dair kendime söz vermiştim.


HNK Couple Design kuruluş hikayenizden bahseder misiniz?

HNK: Harun Nuray Kabaş anne ve babamın isimleri ve soyismimiz. Annem ve babamın sevgililik dönemlerinden bu zamana kadar kullandıkları bir kısaltma, zamanında ağaçlara filan yazılan türlerden J bende onlara ithaf etmek istedim bu markayı, benim için anlamı büyük. Bu iş fikri aklıma nereden geldi onu da açıklamak isterim. Erasmusa gitmeden önce yaklaşık bir yıl üretim departmanında mühendis olarak çalıştım. O zaman diliminde bir kumaş türüyle yeni tanışmıştım, bir sabah işe giderken oğlumun (maltese terier köpeğim ismi: kaju) üşüdüğünü gördüm ve dedim ki bu kumaştan kajuya bir yelek yapsam üşümez sonra 10 saniyede şimşekler çaktı. Neden sadece kaju’ya yapayım ki?

İşte sevgili dostlar fikir bu şekilde çıktı sonra bir baktım Türkiye’de ve dünyada böyle bir sektör var. Türkiye’de couple olarak 3-5 markayız bildiğim kadarıyla fakat yurtdışındaki izlenimlerimden söyleyebilirim ki büyük bir sektöre, güzel ama herkesin yapabileceği bir sektör değil. Ben  hala kendimi bazı noktalarda birçok denemeye tabi tutuyorum riskleri ön görebilmek için.

HNK Couple Design bünyesinde evcil hayvan dostlarımız için neler temin edilebiliyor?

Daha çiçeği burnunda bir markayız bebeklikten çocuklağa geçmeye çalışan bir marka, inanın size aklımdaki fikirlerden bahsetsem, aklımı kaçırdığımı düşünürsünüz. Fakat yakın zaman için şunlara söyleyebilirim. Evcil hayvan dostlarımızın en büyük ihtiyaçlarından biri kış aylarında soğuktan korunmak. Bazı insanlar hayvanların üşümediğini savunabilir ama tam aksine hayvanın boyutuna yağ tabakasına tüylülük durumlarına göre dostlarımız pekala üşüyorlar bu yüzden ilk önceliğimiz yelek, yağmurluk, mont, sweat grubu idi. Yaz ayları için özellikle tüy döken dostlarımızın ailelerine kolaylık sağlamak adına tişörtler ve atletler ürettik. Fuar koleksiyonumuz için bir nebze daha elbise ve aksesuar olarak ürün skalamızı genişletmeye çalıştık. İlerleyene zamanlarda mühendislik açısından daha teknolojik ve inovatif ürünler eklemeyi çok istiyorum. Hayvan sağlığı ve veteriner kliniklerinde veteriner hekimlerin işlerini kolaylaştıracak bazı ürünler tasarlamak ve markamın adı altında satmak istiyorum. Mühendislik bu değil midir zaten?

Sadece online sipariş mi verilebiliyor?

Evet, fiili bir mağazamız yok. Yurtdışı amazon, etsy ve yurt içinde kendi internet sitemiz (www.hnkcoupledesign.com) ve diğer herkesin bildiği pazaryerlerinde satış yapmaktayız.

Ürünleriniz çok ince düşünülmüş ayrıca kombinlenmiş tasarımlar size mi ait ?

Öncelikle nezaketiniz için teşekkür ederim. Genel olarak şunu söylemek istiyorum tekstil sektöründe ciddi bir emek var ve ilk 9 ay zaman kavramı olmadan çalıştık ekipteki arkadaşlarım ailem ve yakın dostlarım hep yanımdaydı. Evet tasarımlar modelist arkadaşım ve bana ait kumaşlarımıza güvenimiz tam ve en önemli noktalardan birisi de evcil dostlarımızın konforunu göz önünde bulunduruyoruz çünkü onlar bizim sessiz çocuklarımızJ zaten web sitesini ve instagram sayfasını incelerseniz blog yazılarımızı da göreceksiniz.

İlerleyen dönemlerde ürün yelpazenize katmayı düşündüğünüz başka hangi ürünler olacak mı?

Teknolojik ve yenilikçi birkaç fikir var aklımda bu markanın karakterine mühendislik eklemeyi çok istiyorum örnek vermek gerekirse evcil hayvanlarımızın ameliyat sonrası bakım süreci ve fizyoterapi sürecinde yardımcı olacak yatak üretmeyi düşünüyorum. Güzel ülkemizin adını yurt dışında duyurmayı çok ama çok istiyorum.

Hayatınızın ve işinizin dönüm noktası diyebileceğiniz dönemleri ve beklentilerinizi anlatır mısınız?

Hayatımın birçok dönüm noktası var özellikle üniversite üçüncü sınıfta aldığım seçmeli bir ders olan inovasyon ve girişimcilik dersi, cidden dönüm noktalarımdan birisiydi. Erasmus bana inanılmaz bir vizyon katmıştı. En büyük beklentim şirketimi bir marka haline getirmek ve hayvan sağlığı alanında kullanılabilecek ürünler üretmek.  Hayata geçirdiğiniz sosyal sorumluluk projeleri var mıdır? Bundan sonrası için bu konuda nasıl planlarınız var?

Şuan daha çok yeni ve küçük bir şirketiz 4-5 kişilik bir ekip ile çalışıyoruz. Şuan her satışımızın gelirinden %5’lik bir dilimi sokak hayvanları için mama bütçesi olarak kullanıyoruz. İleride sokak hayvanlarının barınması için Türkiye’de olan barınaklardan çok farklı bir sistemde büyük bir barınak kurmak ve burada küçük dostlarımızın rahat ve sağlıklı bir hayat sürmesini sağlamak istiyorum bu en büyük hayallerimden birisi.
Soru 8: Kendi kişisel markanızı nasıl tanımlarsınız?
Renkli. İlk söyleyeceğim kelime kesinlikle renkli çünkü arka perde de beyin fırtınası var. Ekibimdeki arkadaşlarımın hepsi 35 yaş altı, enerjik ve dinamik bir ekibiz. İkinci olarak kesinlikle yenilikçi. Her çıkan modelin ardından kendimize şu soruyu soruyoruz: ‘daha başka ne katabiliriz?’ üçüncü olarak da istikrarlı. Biz HNK Couple Design ekibi olarak her zaman kendimizle yarışıyoruz. Kendi modelimizin en iyisini bulmaya çalışıyoruz. Çok genciz daha çok güzel işler yapacağımıza gönülden inanıyorum.

En yeni araçlar ve trendler konusunda nasıl güncel kalıyorsunuz?

Eğitim ile güncel kalıyorum tabiki J ben bu işi kurduğum da aynı zamanda yüksek lisans öğrencisiydim. Tezimi yazarken okuduğum akademik makaleler ve tezler kumaş konusunda beni inanılmaz geliştirdi ve ben de bu vizyonu markama yansıtmak için elimden geleni yapıyorum. Teknik tekstiller dergileri takip ediyorum. Kumaş fuarları ve tabi ki dünya üzerinde ulaşabildiğim bütün pet kıyafetlerini incelemeye çalışıyorum. Uzun lafın kısası bu işin perde arkası kocaman bir AR-GE çalışmasından geçiyor.

Reklam, işbirliği veya fuar gibi katılım sağlayacağınız bir etkinlik olacak mı 2023 yılında?
Evet, Uluslararası İstanbul PETZOO EURASİA fuarına katılacağım 12-15 Ekim. Standımıza bekleriz.

Röportaj:Büşra BESLİ
Röportaj Veren: HNK Couple Design  / Aslıhan Kabaş

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × three =

Yeniler

Köşe Yazıları