Büyükşehir’den “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” Eğitimi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca organize edilen “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” eğitim semineri yapıldı. Hayvanseverler “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” sertifikası almaya hak kazandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlık Şube Müdürlüğü 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” eğitimi düzenlendi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen seminere, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” olmak için eğitim almak isteyen çok sayıda hayvansever ve davetliler katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, hayvan severler için güzel bir eğitim çalışması yapıldığını belirterek, “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bu toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte bu yasa revize olacak, çalışmalarımıza hep birlikte devam edeceğiz” diye konuştu.

Eğitim konuları
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında düzenlenen “Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri” seminerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı,
Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Taner Söylemez, Denizli Veteriner Hekimler Odası’ndan Veteriner Hekim Eren Yavuz, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’ndan Veteriner Hekim Elvan Alkaya tarafından katılımcılara eğitim verdi. Eğitim seminerinin ardından hayvanseverlere sertifikaları verildi. Seminerde, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği, Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, sokak hayvanlarının sağlık, bakım ve beslenme, hasta hayvanların tanınması ve ilkyardım gibi konu başlıklarında eğitim verildi.

Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü
Yerel hayvan koruma görevlileri; bölge ve mahallerindeki, öncelikle köpekler ve kediler olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımları, aşılarının yapılması, aşılı hayvanların markalanması ve kayıtlarının tutulmasının sağlanması, kısırlaştırılması, saldırgan olanların eğitilmesi ve sahiplendirilmelerinin yapılması için yerel yönetimler tarafından kurulan hayvan bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetleri yerel yönetimler ile eşgüdümlü olarak yaparlar.

Kaynak:haberdenizli.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − seven =

Yeniler

Köşe Yazıları