Çağ Üniversitesi’nde “Üniversitelerarası Hayvan Hakları Paneli”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

çap ünvrsts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerek akademik anlamda, gerekse sosyal anlamda Türkiye’de ilklerin öncülerinden olan Çağ Üniversitesi, düzenlediği “Üniversitelerarası Hayvan Hakları Paneli” ile yine bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk kez Hayvan Hakları konusunda bu kadar uzmanı ve öğrenciyi biraraya getiren panele Üniversitelerarası Hayvanları Koruma Topluluğu’ndan Marmara Üniversitesi,Pirireis Üniversitesi,Fırat Üniversitesi,İstanbul Üniversitesi,Özyeğin Üniversitesi,Yeditepe Üniversitesi gibi onbeş farklı üniversiteden, 150 ilgili fakülte ve öğrenci kulübü temsilcisi katıldı.

Panelde açılış konuşmasını yapan Çağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.H.Çetin BEDESTENCİ “Ülkemizde hayvan hakları konusunda gerek kişisel, gerekse gönüllü kuruluşlar içinde çalışmalar yürüten çok sayıda hayvansever olduğunu biliyoruz. Üniversitemizde böylesine bilinçli ve duyarlı gençlerin olduğunu bilmek bizleri ayrıca gururlandırıyor. Göstermiş oldukları yakın ilgi ve değerli katkılardan dolayı da, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin KOCAMAZ’a teşekkür ederim” dedi. Konuşmasının sonunda ise , KOCAMAZ’a teşekkür plaketi verdi.
Çağ Üniversitesi Hayvanları Koruma ve Yaşatma Kulübü Başkanı İ.İ.B.F. öğrencisi Ceren SAYGILI’nın girişimleriyle, Çağ Üniversitesi Rektörlüğü’nün desteği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hayat bulan ve moderatörlüğünü Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel ERTEKİN’in yaptığı panelde, Prof.Dr.Nilüfer AYTUĞ, Uzman Biyolog Emrah ÇOBAN, Veteriner Hekim Ayşegül ÇOBAN, Sualtı Araştırma Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanı Nesimi Ozan VERYERİ, Veteriner Hekim Orhan ÖZBABA,Prof.Dr.Abdullah ÖZEN, Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Av. Selahattin YAKIN ve Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Av. Cansu PAYZİN, Veteriner Hekim Dr. S. Tarkan ÖZÇETİN,Veteriner Hekim ve Köpek Eğitmeni Tarkan Özvardar ve Köpek Eğitmeni Göktan EKER konuşmacı olarak yer aldılar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 3 =

Yeniler

Köşe Yazıları