‘Çandarlı’da, hayvanlar zehirlenerek öldürülüyor’

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Dikili’ye bağlı Çandarlı Beldesi’nde son bir yıldır sokak hayvanlarının öldürüldüğünü, geçen 21 Ocak’ta da çok sayıda hayvanın katledildiğini öne süren hayvanseverler tepki gösterdi Hayvanseverler, bir grup Çardarlılı’nın “Hayvanları ve hayvan derneğini istemiyoruz” demelerinin ardından, hayvanların zehirlenerek öldürülmeye başladığını öne sürdü. Hayvanseverler bu konuda önlem alınması, yapanların bulunması için yetkililerin harekete geçmesi, yasaları uygulamasını istediklerini dile getirdi.
Hayvan Hakları Federasyonu İzmir Temsilcisi Esin Önder, organize bir şekilde kilometrelerce alana zehir atıldığını belirterek, “Atılan zehir, ot toplayan insanları, kurdu, kuşu ve her türlü canlıyı öldürecek kuvvette. Tek suçları bu dünyaya gelmek olan hayvanlar, kıvranarak saatlerce can çekişerek öldüler, insan öldürmekle hayvan öldürmenin arasının bir adım olduğu unutulmasın.
Bugün o çaresiz canlara atılan zehirler, yarın bir başka şekilde insanlara da yönelecektir” dedi.
Son dönemde hayvan ölümlerinin yoğunlaştığı Çandarlı’da bunu yapanların bir an önce bulunup cezalandırılmasını beklediklerini dile getiren Önder, “Çandarlı’yı bu utançtan kurtarmalıyız. Aksi takdirde Uluslararası kuruluşlar ve özellikle seyahat ve turizm firmalarına, burada uygulanan vahşet iletilecek, ‘Çandarlı’ya gitmeyin’ kampanyası başlatılması istenecektir” diye konuştu. ¦ DHA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − two =

Yeniler

Köşe Yazıları