Evcil hayvanları sıcak havadan korumak için ipuçları

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Tüylü dostlarımız, kavurucu yaz sıcağı gazabını hepimiz de dahil olmak üzere onlara aktardığında en çok rahatsız olurlar. Aşırı nem ve yüksek sıcaklıklar yaz aylarında köpeklere, kedilere ve diğer evcil hayvanlara aşırı rahatsızlık verir.

Mümkünse evcil hayvanınızı çok sıcakken ev dışına çıkarmayın.

İçeride tutulamıyorsa, bahçede evcil hayvanınızın dinlenebileceği korunaklı yerler olduğundan emin olun. Güneşin konumuna bağlı olarak günün her saatinde gölge olup olmayacağını kontrol edin.

Sıcak bir günde daha çabuk ve ciddi anlamda ısınabilecekleri için evcil hayvanları kapalı bahçe kulübelerinde veya garajlarda bırakmayın.

Evcil hayvanlarınızın güneşe maruz kalmayan bol miktarda temiz, tatlı su içtiğinden emin olun. Suyu serin tutmak için buz blokları da koyabilirsiniz.

Evcil hayvanlarınızdan uzaklaşacağınız takdirde su kaplarının güvenliğinden emin olun. Birinin devrilmesi ihtimaline karşı iki adet içme suyu tası bulundurabilirsiniz.

Evcil hayvanınızı sıcakta yürütmekten kaçının. Sabahın erken saatlerinde veya akşam hava daha serin olduğunda yürüyüşe çıkın.

Evcil hayvanınızın kaldırım, yol veya sıcak kum gibi sıcak yüzeylerde yürümesine izin vermeyin. Köpekler patilerini yakabilir.

Pencereler kısmen açık olsa bile evcil hayvanınızı hiçbir koşulda arabada yalnız bırakmayın.

Kaynak:posta.com.tr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × four =

Yeniler

Köşe Yazıları