Gösteri Merkezinde Yunus Ölümüne Tepki

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Yunuslara Özgürlük Platformu ve hayvan hakları örgütü Media On Taiji Ocean Defenders’in kurucusu Tracey Özdemir, Marmaris’teki gösteri merkezinde yaşanan yunus ölümüne tepki gösterdi.

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki gösteri merkezinde 1 yunus öldü. Yunuslara Özgürlük Platformu ve hayvan hakları örgütü Media On Taiji Ocean Defenders’in kurucusu Tracey Özdemir duruma tepki gösterdi.

Marmaris’te 5 yıldızlı bir otelin sahilindeki gösteri merkezinde 4 yunustan 1’i olan ‘Splash’in ölmesi tepki çekti. Yunuslara Özgürlük Platformu, tesis hakkında suç duyurusunda bulunulacağını, çeşitli rahatsızlıkları olduğu bildirilen kalan 3 yunusun da deniz memelisi uzmanı veteriner hekimlerce sağlık kontrolünden geçirilmesi için başvurulacağını bildirdi. Platform açıklamasında, yunus parkları gibi işletmelerde hayvan hakları ihlallerinin yapıldığı, ulusal ve uluslararası mevzuatın çiğnendiğini ileri sürdü.

Media On Taiji Ocean Defenders adlı hayvan hakları örgütünün kurucusu Tracey Özdemir de yaptığı yazılı açıklamada, dünya çapında yunus parklarının tek tek kapatıldığını söyleyerek, “Marmaris de dahil tüm yunus parkları bir an önce kapatılmalı ve ‘yunusla terapi’ adı altında sürdürülen, bilimsel ve etik düzeyde bilim camiasınca kabul görmeyen ticari faaliyetler acilen Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmalı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Evrensel

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − three =

Yeniler

Köşe Yazıları