Hastaneye kedi isyanı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

İzmir’ de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, aralarında yavruların da bulunduğu 15 kedinin, taşeron hizmet veren te­mizlik firması işçileri tarafından toplanmasına karar verdi. Bahçeden toplanıp kafeslere konulan kediler, hastanenin atık deposunun bulunduğu bölüme götürüldü  Bahçedeki köpek ve kedilere bakıp besleyen bazı hemşire ve doktorlar  bu durumu öğrenince  hayvanse verlere haber verdi.

Hastaneye gelen hayvanseverlerin görüştüğü yönetici­ler, kedilerin ba­kımlarını yaptırıp, kısırlaştırmak üzere topladıklarını söyledi. Kediler toplanırken canlarının yanmaması için özen gösterildiği de kaydedildi. Bu sırada, kafeslerdeki kedilerden, daha önce bakımları yapılıp, kısırlaştırıldıkları belirlenenlerle yavru olanlar, onları bakıp besleyen sağlık personeline teslim edildi. Diğer ke­diler de Konak Belediyesi Hayvan Hastanesi’ne gönderildi.

Hayvan Hakları Federasyonu (Haytap) Temsilci­si Esin Önder, Fe­derasyon olarak hayvan hakları ko­nusunda bilgilen­dirmeye çok önem verdiklerini anlatır­ken, “Hastane yet­kilileri, kendi başla­rına kedileri topla­ma kararı veremez. Kediler ancak hay­van gönüllüleri ve belediye ekipleri gözetiminde ve so­rumluluğunda top­lanabilir. Burada kedileri toplayan­lar temlizlik işçileri. Toplama sıra­sında kediler onları tırmalayabilir, ya­ralayabilir veya kendileri de zarar gö­rebilir” dedi.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − six =

Yeniler

Köşe Yazıları