Hayvan sahipleri dikkat…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

IHA_20121011_241303Yaz aylarında evcil hayvanlarını özellikle kedi ve köpeklerini serinlemeleri için deniz sokan vatandaşları uyaran Veteriner Hekimler Odası Yöneticisi Veteriner Hekim Elif Köse, muhtemel deri hastalıklarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.Evlerinde kedi ve köpek besleyen hayvan severlerin özellikle yaz aylarında karşı karşıya kaldıkları deri hastalıkları, kaşıntı, koku, tüy dökülmesi ve deride yara şikayetlerinin başlıca nedeninin hayvanların denize sokulması olduğunu söyleyen Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Yöneticisi Veteriner Hekim Elif Köse, hayvan sahiplerini uyardı.

DENİZE SOKMAYIN !

Evlerinde kedi ve köpek besleyenlerin yaz mevsiminde daha dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Yöneticisi Veteriner Hekim Elif Köse, özellikle denize sokulan hayvanları, büyük tehlikelerin beklediğine işaret ederek; “Hayvanların serinlemesi için denize sokulması ve uzun süre tuzlu suda bırakılması beraberinde birçok deri hastalığını getiriyor. Denizden çıkarıldıktan sonra üzerindeki tuzlu sudan arındırılmayan hayvanlarda deri hastalıkları oluşuyor. Telafisi ancak uzun tedavi süreçleriyle olan bu deri hastalıklarına karşı dikkatli olmak, hayvanların denizden çıkarıldıktan sonra mutlaka iyice temizlenmesi gerekiyor. Yoğun sıcaklara bağlı olarak köpek ve kedilerin derilerine uygun olmayan şekilde tıraş edilmemesi, tıraş edilen hayranların da kesinlikle güneş ışınına direkt maruz bırakılmaması gerekmektedir” dedi.

SIK BANYO KOKU NEDENİ

Hayvanların çok sık yıkanmasının beraberinde koku problemini de getireceğini söyleyen Veteriner Hekim Elif Köse, “Kedi ve köpeklerin derilerinin bizden farklı olduğunun bilincinde olmak gerekiyor. Bu dönemde hayvan sahiplerinin sıkça dile getirdiği ‘koku’ problemine de dikkat çekmek gerekiyor. Özellikle köpeklerin çok sık yıkanması, kokmalarını artırır, sürekli tüy dökmesine neden olur. Hayvan besleyenlerin bu konulara hassasiyet göstermesi, içerisinde bulunduğumuz sıcak günlerde hayvanların mutlu ve sağlıklı olmasını sağlar” diye konuştu. ” Ahmet Çağdaş ÇATOĞLU

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − eight =

Yeniler

Köşe Yazıları