Hayvan severlerin renkli protestosu…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Hayvan severlerin renkli protestosu  İzmir’de çeşitli sivil toplum kuruluşları, bağımsız hayvan hakları savunucuları ve İzmir Hayvan Hakları Platformu üyesi olan yüzlerce kişi, mart ayının başında Meclis’ten geçirilmesi planlanan ve kamuoyunda “Sokak Hayvanlarına Ölüm Yasası” olarak bilinen 5199 Sayılı Yasaya karşı ayaklandı. İzmir Müzisyenler Dernegi’nin de destek verdiği yürüyüş şarkılar türküler eşliğinde gerçekleşirken, yasayı protesto edenlerin yüzlerini boyaması ve maske takmaları renkli görüntülere sahne oldu. Gösteriye katılan hayvan severler ellerindeki, “Hayvan katliamları cinayet kültürü ve savaş toplumu üretir”, Okullarda hayvan dostluğu dersleri okutulsun”,” Tehlikeli ırk yok, tehlikeli sahip var” gibi pankart ve dövizlerle Konak Meydanından, Cumhuriyet Meydanı’na gelerek, yürüyüş boyunca yasaya karşı ortak mücadele çağrısında bulundular.
Sağlıklı ortam yaratılmayacak Grup adına konuşan İzmir Hayvan Hakları Platformu Sözcüsü Ender Adadan, 5199 Sayılı Yasa gerek sokak hayvanlarını, gerekse meskenlerde bulunan evcil hayvanların geleceği için belirsiz ve tehlikeli maddeler içerdiğini savundu. “Var olan birçok geçici bakım evi ve barınak ile hayvanlara iyi yaşam olanakları sağlanamazken, on binlercesine Doğal Yaşam Hayvan Parkları’nda sağlıklı bir ortam yaratmak mümkün değildir” diyen Adadan, hayvan toplama kamplarının birer ölüm kampına dönüşeceğini iddia etti. Bu durumun ülke sivil toplum örgütleri ve hayvan dostları açısından büyük bir infial ortamı yaratacağını belirten Adadan, tasarının hayvan hakları savunucularını ve sivil toplum kuruluşlarını kuşku, endişe ve üzüntüye düşürdüğünü aktardı.
İzmirli hayvan severler, mart ayının başında Meclis’ten geçirilmesi planlanan ve kamuoyunda “Sokak Hayvanlarına Ölüm Yasası” olarak bilinen 5199 Sayılı Yasaya karşı eylem yaptı.
Şarkılar, türküler eşliğinde gerçekleşirken yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 − one =

Yeniler

Köşe Yazıları