Hayvanları yaşatacak işbirliği…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Hayvanları yaşatacak işbirliği Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) ile Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği‘nin (DOHAYKO) birlikte organize ettiği etkinlikte, Adana’daki ve soğuk illerdeki sahipsiz kedi ve köpekler için yiyecek, sıcak tutacak malzeme, ilaç ve kulübe sağlanması amacıyla “PRODOS Yaşatmaktır” kampanyası başlatıldı. PRODOSS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yakut, kulüp üyelerini ve duyarlı vatandaşları kampanyaya destek olmaya çağırdı.
Yakut şunları söyledi: Kulübümüz sportif etkinlikleri dışında bir doğa kulübü olarak doğamızın ve canlıların korunması için çaba sarf etmektedir. Sosyal sorumluluğu gereği PRODOSS, DOHAYKO‘yla birlikte Adana’da barınaklarda ve sokaklarda yaşayan kedi ve köpekler için “PRODOSS YAŞATMAKTIR” yardım kampanyası başlattı. Araştırmalar sonucu Adana’da Hayvan Barınağı dışında yaklaşık 3 bin 500 kedi ve köpeğin sokaklarda yaşadığı tespit edilmiştir. Birlikte yaşadığımız ve can dostlarımız dediğimiz bu hayvanların modern kentleşmede sığınma, barınma, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarını gidermeleri nerdeyse imkânsız hale gelmiştir. Üyelerimizin, ailemizin büyüklüğüne yakışır dev bir kampanya için gerekli duyarlılığı göstereceğine eminim. Bizimle birlikte hareket edecek, sponsor olacak, yardım edebilecek, sivil toplum örgütlerini, iş yerlerini, grupları ve kişileri kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz.” DOHAYKO Başkanı Nesrin Çıtırık da, PRODOSS yönetici ve üyelerine teşekkür ederek, “Yeryüzünü paylaştığımız canlıları korumak, kollamak, gerektiğinde onların ihtiyaçlarını gidermek, doğanın en güçlü ve zeki varlıkları olan insanlar olarak bizlerin sorumlulukları arasında olmalıdır.
Kış şartlarında zor günler geçiren kedi ve köpeklerimizin ihtiyaçlarını karşılama adına böyle bir kampanyayı hayata geçirdik. PRODOSS’un desteği diğer kurum ve kuruluşlara, şahıslara örnek olmalı. Hayvan barınağında kalan, sokaklarda kış şartlarında açlık, hastalık ve soğukla boğuşan kedi ve köpekler için 23 Şubat 2013 tarihine kadar toplanacak malzeme ve yiyecekler ile ahşaptan yapılacak küçük kulübeler, sokaklarda yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahibi hayvanlara ulaştırılacaktır” dedi.
PRODOSS Yaşatmaktır Kampanya Programı Tarih: 23 Şubat 2013 Cumartesi Saat: 13:00 13:00 “Gençlik Meydanı” da (Baraj Yolu 7. Duraktaki DSİ Sulama Kanalı ile Duygu Kafe arasındaki alan) toplanma yardımların araçlara yerleştirilmesi..
15.00 Kampanyanın anlamı ve önemi için basın bildirisi 15.30 Araçlar ile Hayvan barınağına ziyaret çay keyfi ve hayvanları besleme KAMPANYA KOORDİNATÖRLERİ •PRODOSS Genel Sekreteri Arzu HOŞ:05332771854 •PRODOSS Yönetim K. Üyesi Bülent KILIÇ:05336672262 •PRODOSS Sayman Muazzez YAKUT :05462093305 •FACE:https: //www.facebook.com/groups/profesyonel.spor/ Kulüp Üyesi Özlem ÖZDEMİR:05056845070 TOPLANABİLECEK MALZEMELER VE KAMPANYAYA DAİR…
Kuru mama, süt, makarna, pirinç, bulgur gibi doyurucu gıdalar, barınaklarda mevcut mutfaklarda yemek yapılarak sokaklardaki hayvanlara periyodik olarak dağıtılmaktadır.
-Evde kullanmadığımız çocuk ve bebek vitaminleri, damlaları, antibiyotikler, ağrı kesiciler, veterinerler kontrolünde hasta yavruların tedavisinde, onların yaşatılması için kullanılmaktadır.
-Kulübeler için sizi direkt olarak Adana veya bağış yapacağınız ildeki kulübe yapacak marangoz ile irtibata geçiriyoruz. Kulübe yapılıyor, teslim ediliyor, fotoğrafları, ücretinizin karşılığı olan faturası sizinle ve toplumla paylaşılıyor. İsterseniz yapılan kulübeye isminiz ya da işyeriniz’in ismi verilebiliyorsunuz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 + 18 =

Yeniler

Köşe Yazıları