Tarihi yeniden yazan kediler…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp


KAMPÜS . 15 Şubat 2013 . Cuma HUMPREY Bu kedi 1998 yılında Margaret Thatcher yönetiminde, hükümet binasına, kemirgen sorununu halletmek üzere alındı. Ancak John Majör döneminde, pencerenin önündeki kuş yuvasını talan ettiği için basın tarafından şişirilen bir skandala sebebiyet verdi.
Major’dan sonra başbakan olan Tony Blair’ın ise Humprey’i “uyuttuğu” yönündeki söylentiler ortaya çıktı.
KEDİ DÜNYASI 11 Aralarında bir kuş neslinin tükenmesine sebep olan da var, yakalanamayan katillerin ele geçirilmesini sağlayan da. Kedi deyince aklınıza sadece Tom, Sylvester ve Garfieldgeliyorsa, sizi ‘Uygarlığı Değiştiren 100 Kedi‘yle tanıştıralım. Sam Stall’ın kitabından şöhret sahibi 10 kedi.
WHITE HEATHER: İngiltere Kraliçesi Viktorya’nın çok sevdiği şişman Ankara kedisi. White Heather l uzun ömürlü olmasıyla tanınıyor. Kraliçe öldükl ten sonra kedi oğlu ve halefi Kral VII. Edward’a kaldı.
İ DELİLAH: ingiliz rock grubu Queen’in solisti § Freddy Mercury’nin çok sevdiği kedisi. Bu üç l renkli dişi kedi grubun 1991 tarihli Innuendo l albümündeki Delilah şarkısıyla ölümsüzleşti. Şarl kıda kedinin özellikleri anlatılıyordu ancak evde I ortalığa işemesi eleştiriliyordu.
SLIPPERS: ABD Başkanı Theodore Roosevelt’in kibirli kedisi. Resmi bir yemek sırasında koca bir diplomat ordusu, koridorda uyuyan Slippers’ın çevresinden dolaşmak zorunda kaldı.
CHOUX: Birinci Dünya Savaşı’nda bir Fransız askeri, kuzeniyle evli olan bir Alman askerine baba olduğunu haber vermek istedi. Choux adlı kedi yavrusunun boynuna bir not bağladı, o da iki cephe arasındaki tarafsız bölgeden cesurca geçerek doğum haberini yerine ulaştırdı.
HAMLET: Kanada’nm Toronto kentinden kalkan uçakta kutusundan kaçan bir kedi.
Hamlet tam yedi hafta yakalanmadan uçakta kaldı.
Bu arada 600 bin kilometre uçarak tarihteki en fazla yolculuk yapan kedi unvanını aldı.
DUSTY: Bir annelik abidesi olan bu Teksaslı kedi yaşamı boyunca 420 yavru doğurarak yazılı tarihteki en üretken kedi unvanını aldı. Rekoru yarım yüzyıldır kınlamıyor.
TIBBLES: Tek başına bütün bir canlı türünün kökünü kurutan biricik hayvan olma şöhretinin sahibi.
Yeni Zellanda açıklarındaki Stephen Adası’nın Fener bekçisi David Lyall, kendisine arkadaşlık etmesi için Tibbles’ı yanında getirdi. Ancak bu kedi Adadaki zararsız ve uçamayan çit kuşlarının tamamını yiyerek, bu türü ortadan kaldırdı.
KARTOPU: Bir tutam tüyüyle bir katilin yakalanmasını sağlamakla kalmayan bu kedi, adli tıp alanında devrime yol açtı. 1994 yılında Douglas Beamish bir cinayet işlemiş, ama kaçıp kurtulacağını sanmıştı. Ancak kurbanın ceketin üzerindeki katilin kedisine ait tüyler işleri değiştirdi, ilk kez denenen yöntemlerle tüylerin ait olduğu kedi ve ardından katil bulundu. Adli tıpta ise tüy analizine yönelik çalışmalara hız verildi.
FELIX: Uzayı keşfeden ilk kedi. Parisli sokak kedisi yolculuk için titizlikle eğitildi. 18 Ekim 1963’te Cezayir’deki Fransız üssünde Veroniqua Sondaj roketine yerleştirildi.
Ve uzaya fırlatıldı.
Felix bir yörüngeye oturtulmadıysa da uzayın derinliklerinde 200 kilometre’den fazla yol aldı.
tarihi yeniden yazan kediler

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × five =

Yeniler

Köşe Yazıları